Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

CIE 2011-Conference on Informatics in Education 2011 - 8-9 Οκτωβρίου 2011

CIE 2011-Conference on Informatics in Education 2011
Η Πληροφορική στην Εκπαίδευση
Το CIE 2011 διοργανώνεται από το τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς και το Τμήμα Πληροφορικής του Ιονίου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την ΕΠΥ και εστιάζεται στην Πληροφορική, αλλά και στις ΤΠΕ στην εκπαίδευση. Θα λάβει χώρα στην Αθήνα, και συγκεκριμένα στους χώρους του Πανεπιστημίου Πειραιώς, 8-9 Οκτωβρίου 2011. Για περισσότερες λεπτομέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του συνεδρίου : http://di.ionio.gr/cie
Το συνέδριο, αποτελεί τη συνέχεια των WIE2009 στην Κέρκυρα, και WIE 2010 στην Τρίπολη για το οποίο σας είχα ενημερώσει και συμμετείχαν αρκετοί από εμάς. Στον κόμβο του συνεδρίου και στην ενότητα WIE2010 βρίσκονται και τα αντίστοιχα πρακτικά σε ελεύθερη πρόσβαση και διάθεση.
Θα ήθελα να αξιολογήσετε μερικά χαρακτηριστικά του:
1) Διοργανώνεται ΜΟΝΟ από φορείς Πληροφορικής και αφορά κύρια την Πληροφορική, ή την Πληροφορική στις άλλες ειδικότητες. Πόσα συνέδρια δικά μας έχουμε για εκπαίδευση???
2) Διοργανώνεται στην Αθήνα, προορισμός χαμηλού κόστους και εύκολης μετάβασης από άλλες πόλεις.
3) Θα προσπαθήσουμε να έχει αρκετά τεχνικό χαρακτήρα. Έτσι, θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια ή extended technical papers τόσο στα συνήθη θέματά μας (αλλά πιο τεχνικά) όσο και σε μη συνήθη (π.χ. ευφυή εικονικά περιβάλλοντα, Νευρωνκά δίκτυα και .. ακόμη και εργαστήριο MI-Music Informatics-Η Πληροφορική στη Μουσική, …Εργαστήριο Ανοικτού Λογισμικού)
4) Θα γίνουν τεχνικές ομιλίες Πληροφορικής.
5) Θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις στρογγυλής τράπεζας, επίκαιρες λόγω της νέας σχολικής χρονιάς (π.χ. Η πρώτη συνάντηση των νέων Σχολικών Συμβούλων Πληροφορικής, Η των υπ. ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ., η πλέον επίκαιρη για τότε ... Το Νέο Σχολείο και η θέση της Πληροφορικής και των Πληροφορικών στη χρονιά 2011-2012).
6) Επειδή τα πρακτικά του συνεδρίου τυπώνονται σε τόμο μετά το συνέδριο και μόνο με όσα ανακοινώθηκαν! έτσι ζητείται μόνο Περίληψη μέχρι τον Ιούνιο, πράγμα που διευκολύνει τους υποψήφιους συγγραφείς.
Έτσι, αν πιστεύετε ότι πρέπει να αποκτήσουμε οι καθηγητές Πληροφορικής και αρκετά δικά μας συνέδρια και να οδηγήσουμε και πάλι τα πράγματα, τότε σας προσκαλώ:
α) να συμμετάσχετε κύρια με άρθρα
β) να το στείλετε στα σχολεία σας (και τα πρακτικά WIE2010)
γ) να το αναρτήσετε σε φορείς ή δικτυακούς τόπους σας.
Θα ήταν ιδιαίτερη βοήθεια αν με ενημερώνατε άμεσα:
α) για τα σημεία που θα το διαδώσετε
β) αν προτίθεστε να συμμετάσχετε με άρθρο ή άλλο (φυσικά χωρίς να σας δεσμεύει).
Σας ευχαριστώ προκαταβολικά
Βασίλης Μπελεσιώτης - Σχολικός Σύμβουλος ΠΕ19-Πληροφορικής Δ/νσης ΔΕ Α’ Αθήνας
http://www.belesiotis.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: