Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κάλεσμα για παρουσιάσεις σε ημερίδα με θέμα "Η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση: Εμπειρίες και καλές πρακτικές"

Η ΕΕΛ/ΛΑΚ σε συνεργασία με τον σύλλογο ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων συνδιοργανώνει ημερίδα με τίτλο "Η χρήση του ΕΛ/ΛΑΚ στην εκπαίδευση: Εμπειρίες και καλές πρακτικές", στις 22 Οκτωβρίου 2011 στο Ναύπλιο. Η διοργάνωση της ημερίδας γίνεται έπειτα από πρόταση από τον πρόεδρο των ιδιοκτητών ιδιωτικών σχολείων και θα την παρακολουθήσουν καθηγητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από ιδιωτικά σχολεία. Στόχος της ημερίδας είναι να ενημερωθούν οι συμμετέχοντες σχετικά με το ελεύθερο λογισμικό και πως αυτό μπορεί να να χρησιμοποιηθεί στην πράξη στην εκπαίδευση. Η ημερίδα θα αποτελείται από 2 κύκλους αναλυτικών παρουσιάσεων διάρκειας 30-40 λεπτά η καθεμία.
Στον πρώτο κύκλο προτεινόμενος τίτλος είναι "Το ΕΛ/ΛΑΚ στην καθημερινότητα της εκπαίδευσης" όπου θα έχει να κάνει με συγκεκριμένα παραδείγματα από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και το πώς το ΠΣΔ υποστηρίζει τους χρήστες του (repositories εφαρμογών, οδηγίες εγκατάστασης κτλ). Ο δεύτερος κύκλος θα είναι ακόμα πιο πρακτικός με προτεινόμενες παρουσιάσεις εφαρμογών όπως πληροφορίες για τη μετάβαση ενός εργαστηρίου σε Linux - Libre Office, εφαρμογές γραφείου της google (για όσους επιθυμούν ακόμα μεγαλύτερη συμβατότητα με τις εφαρμογές Windows - online συνεργασία μαθητών καθηγητών, φόρμες), πλατφόρμες ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης κυρίως σαν αποθετήριο εγγράφων - ασκήσεις κτλ.
Καλούμε όσους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας έχουν χρησιμοποιήσει ανοιχτό λογισμικό στην πράξη κι ενδιαφέρονται να παρουσιάσουν τη δράση τους να στείλουν την πρότασή τους με μία σύντομη περιγραφή της παρουσίασής τους στο proposals@ellak.gr μέχρι την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου 2011.

Δεν υπάρχουν σχόλια: