Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου 2011

1ος Πανελλήνιος Φοιτητικός Διαγωνισμός Ανάπτυξης Web GIS Εφαρμογών με τον ArcGIS Server

Ο 1ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ανάπτυξης Web GIS Εφαρμογών απευθύνεται σε φοιτητές H/Y ελληνικών πανεπιστημίων και ανώτατων τεχνολογικών εκπαιδευτικών ιδρυμάτων και στοχεύει στην ενθάρρυνση και προβολή της νεανικής καινοτομίας στον τομέα των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών.
Η διοργάνωση θα αξιολογήσει και θα βραβεύσει τις καλύτερες ιδέες / πρωτότυπες εφαρμογές που αναδεικνύουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών με αναφορά τον πολίτη, τις επιχειρήσεις και το κοινωνικό σύνολο, μέσω εφαρμογών γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών για το διαδίκτυο.
Ποιοι μπορούν να συμμετέχουν :
Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν προπτυχιακοί ή μεταπτυχιακοί φοιτητές Πανεπιστημίων και Ανώτατων Τεχνολογικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Η/Υ, καθώς και υποψήφιοι διδάκτορες Πανεπιστημίων σε ομάδες ή ατομικά. Επιτρέπεται η υποβολή περισσότερων από μίας υποψηφιοτήτων.
Κατηγορία Διαγωνισμού
Καλύτερη Εφαρμογή: Αφορά στην ανάπτυξη μίας πρωτότυπης εφαρμογής στον τομέα των γεωγραφικών συστημάτων πληροφοριών για το διαδίκτυο. Για την υποβολή απαιτείται η κατάθεση σχετικής τεκμηρίωσης καθώς και διαδικτυακού τόπου με την προς επίδειξη πρωτότυπη εφαρμογή.
Αξιολόγηση και Επιλογή
Τα κριτήρια βάσει των οποίων θα γίνει η αξιολόγηση των συμμετοχών είναι:
>Καινοτομία
>Εύρος εφαρμογής, επαναχρησιμοποίηση
>Ωριμότητα εφαρμογής
>Καινοτομική χρήση εργαλείων
>Επιχειρηματική προσέγγιση
>Συνολική παρουσίαση και τεκμηρίωση
Οι προτάσεις πρέπει να αναδεικνύουν τα παραπάνω στοιχεία.
Έπαθλα : Χρηματικό έπαθλο 2.000 ΕΥΡΩ.
Διαδικασία Διαγωνισμού
Οι συμμετέχοντες υποβάλλουν τη συμμετοχή τους ηλεκτρονικά, συμπληρώνοντας τη φόρμα που βρίσκεται στο http://www.marathondata.gr/ServerDev.html
Η επιστημονική επιτροπή του διαγωνισμού, διαμέσου της ΕΠΥ, αποτελούμενη από διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και στελέχη του δημόσιου τομέα, συγκεντρώνει και αξιολογεί τις προτάσεις βάσει των καθορισμένων κριτηρίων.
Ο καλύτερος υποψήφιος / καλύτερη ομάδα καθώς και όλες οι συμμετοχές θα ανακοινωθούν ηλεκτρονικά.
Ο καλύτερος υποψήφιος / καλύτερη ομάδα καλούνται να παρουσιάσουν μέσω επίδειξης / παρουσίασης την πρόταση τους στο 15o Πανελλήνιο Συνέδριο Πληροφορικής (PCI 2011) (http://pci2011.teiwm.gr ) και στην 21η Πανελλαδική Συνάντηση Χρηστών ArcGIS.
Γενικές πληροφορίες
Επίσημη σελίδα ΕΠΥ : http://www.epy.gr/
Επίσημη σελίδα Marathon Data systems (MDS): http://www,marathondata.gr
Επίσημη σελίδα ESRI : http://www.esri.com
Περιγραφή ArcGIS Server : http://resources.arcgis.com/content/arcgisserver/10.0/about
Καταληκτική ημερομηνία υποβολής : 10 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια: