Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

«Τεχνητή Νοημοσύνη : Αναζητώντας την εικόνα μας στη μηχανή» ΤΕΙ Καστοριάς - 14 Νοε 2012


Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2012 στο Τμήμα Πληροφορικής και Τεχνολογίας Υπολογιστών του Παραρτήματος Καστοριάς του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας η διάλεξη του Δρ. Όροβα Χρήστου με θέμα «Τεχνητή Νοημοσύνη : Αναζητώντας την εικόνα μας στη μηχανή». Ο Δρ. Οροβας είναι καθηγητής Πληροφορικής (ΠΕ20), τεχνικός υπεύθυνος του ΚΕ ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Φλώρινας και επιστημονικός συνεργάτης του ΤΕΙΔΜ και του Πα.Μακ.
Η τεχνητή νοημοσύνη είναι ο τομέας της επιστήμης των υπολογιστών που εργάζεται για την ανάπτυξη ευφυών συστημάτων.
 Για το σκοπό αυτό αναπτύσσει κατάλληλο λογισμικό αλλά και ολοκληρωμένα συστήματα υλικού-λογισμικού που στοχεύουν στην επίτευξη ευφυούς συμπεριφοράς. Η μάθηση, ο συνδυασμός υπάρχουσας γνώσης για εξαγωγή συμπερασμάτων και λήψη αποφάσεων, η ικανότητα αναζήτησης λύσεων και σχεδιασμού ενεργειών αλλά και η κατανόηση λόγου, η τεχνητή όραση και γενικά η χρήση αισθητηριακών δεδομένων εμπεριέχονται στα χαρακτηριστικά και τους στόχους ενός ευφυούς συστήματος.
Στη διάλεξη αναφέρθηκαν ιστορικά στοιχεία της Τεχνητής Νοημοσύνης (Τ.Ν.) και παρουσιάστηκαν οι βασικές τεχνικές της Τ.Ν. και τα σύγχρονα επιτεύγματα της. Ταυτόχρονα αναφέρθηκαν θέματα σχετικά με τις προοπτικές και  την χρήση ευφυών συστημάτων στην εποχή μας.
Για περισσότερες πληροφορίες :  http://users.sch.gr/orovas



Δεν υπάρχουν σχόλια: