Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2014

Καλή Σχολική χρονιά με τον 1ο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση “WeDo SCRATCHing” με την αιγίδα ΥπαιΘ


Ο διαγωνισμός εκπαιδευτικής Ρομποτικής “WeDo SCRATCHing” αποτελεί ιδανική ευκαιρία για εμπλοκή των παιδιών σε δημιουργική επίλυση προβλήματος με σύγχρονη τεχνολογία. Δραστηριοποιούμε τα παιδιά έτσι ώστε να αναπτύξουν τις ικανότητες εφόδια για να αντιμετωπίσουν τις μελλοντικές προκλήσεις της κοινωνίας - ένα μέλλον όπου η καινοτομία, η πρωτοτυπία και η ικανότητά του να συνεργαστεί με άλλους, θα αποτελέσουν καίριας σημασίας παραμέτρους.

  WeDo SCRATCHing
O Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WeDo SCRATCHing είναι μια εκδήλωση για την επιστήμη, την τεχνολογία και την εκπαίδευση που φέρνει σε επαφή μαθητές και καθηγητές από όλη τη χώρα με σκοπό να αναπτύξουν τη δημιουργικότητά τους και τη δεξιότητα επίλυσης προβλημάτων μέσα από τις προκλήσεις του διαγωνισμού.




Οι μαθητές όλης της χώρας καλούνται να συνεργαστούν και να δημιουργήσουν ομάδες των 2-5 μελών, μέσω του σχολείου τους.

Οι συμμετέχουσες ομάδες πρέπει να δημιουργήσουν, να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν μια ολοκληρωμένη κατασκευή μοντέλο που να μοιάζει και να προσομοιώνει το θέμα του διαγωνισμού.

Οι μαθητές θα δημιουργήσουν ομάδες οι οποίες θα χτίσουν και θα κινήσουν μέρη της κατασκευής είτε με παροχή ρεύματος (μπαταρίες) είτε μέσω του υπολογιστή με αυτοματισμούς.

Ο διαγωνισμός είναι Πανελλήνιος και θα διεξαχθεί το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου  2015, σε χώρο (π.χ. γυμναστήριο μπάσκετ), όπου συγκεντρώνονται οι ομάδες με αρκετό χρόνο για να ετοιμάσουν την κατασκευή τους.

Περισσότερες λεπτομέρειες για το διαγωνισμό πολύ σύντομα...
Μείνετε συντονισμένοι!

Μαζί με τις ευχές μας για καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, έχω τη χαρά και τη τιμή να σας ανακοινώσω την διοργάνωση του νέου μας διαγωνισμού με τίτλο WeDo Scratching 

Όπως γνωρίζετε το Scratch το έχει το  MIT και υπάρχει μια πολύ κοινότητα    http://wiki.scratch.mit.edu/wiki/LEGO_WeDo_Construction_Set 

λαμβάνουν μέρος μαθητές Δημοτικού μόνο 
Οι μαθητές χωρισμένοι σε ομάδες από 2-8 άτομα με ένα προπονητή καλούνται να υλοποιήσουν ένα project που να απαντά στο γενικό τίτλο "Τι βλέπω στη περιοχή που ζω" 
Μπορεί να είναι πουλιά που πίνουν νερό
Αυτοκίνητο που σταματά στα φανάρια 
Η τέντα ηλίου στο σπίτι που κατεβαίνει μόνη της όταν έχει ήλιο
Πως δουλεύει το πλυντήριο 
Τα παιδιά κάνουν τραμπάλα στο πάρκο κλπ..      

Επίσης οι μαθητές πρέπει να κάνουν στον Η/Υ τους πχ εάν το project που υλοποιούν είναι τα πουλιά ένα πουλί το οποίο θα κουνά τα φτερά του κουνώντας τον αισθητήρα κλίσης που θα κρατούν στα χέρια τους

Εάν και εσείς συμφωνείτε να βοηθήσετε στο νέα μας προσπάθεια αυτή σας καλούμε να είστε συνδιοργανωτές του διαγωνισμού     

Δεν υπάρχουν σχόλια: