Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014

31η Συνάντηση Εκπαιδευτικών Πληροφορικής στη Δυτική Μακεδονία - Κοζάνη, Κυριακή 18 Οκτ 2014 - Από το kozan.gr

Συναντήθηκαν οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη- Ελλείψεις καθηγητών σε Δημοτικά Σχολεία- Κοντά στην επαναφορά του μαθήματος της πληροφορικής ως πανελλαδικό εξεταζόμενο μάθημα
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Την 31η Συνάντηση εκπαιδευτικών Πληροφορικής Δυτικής Μακεδονίας, διοργάνωσε σήμερα Σάββατο 18 Οκτωβρίου στο 1ο ΕΠΑΛ Κοζάνης το Παράρτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ) Δυτ. Μακεδονίας και οι Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Καστοριάς και Φλώρινας.
Οι καθηγητές σχολίασαν τις τρέχουσες εξελίξεις στα θέματα της Πληροφορικής στην Α/θμια και Β/θμια Εκπαίδευση, κάνοντας παράλληλα ενημέρωση, συζήτηση, καταγραφή και συντονισμός δράσεων για το 9ο συνέδριο ΠΕΚΑΠ που θα γίνει στην Καστοριά στις 24, 25 και 26 Απριλίου 2015. Σε δηλώσεις που έκανε στο Kozan.gr ο καθηγητής πληροφορικής από τη Φλώρινα κ. Χρήστος Όροβας στάθηκε στις σημαντικές ελλείψεις καθηγητών που υπάρχουν στον τομέα της πληροφορικής και δη στα Δημοτικά Σχολεία, αλλά και στον εξοπλισμό που πλέον σε πολλές περιπτώσεις αγγίζει, ή ξεπερνά τη δεκαετία. Από την πλευρά του ο απερχόμενος πρόεδρος της ΠΕΚΑΠ Δυτικής Μακεδονίας κ. Δημήτρης Τζήμας ανέφερε πως το μάθημα της πληροφορικής είναι πολύ κοντά στην επαναφορά του ως πανελλαδικό εξεταζόμενο μάθημα. Τις επόμενες μέρες μάλιστα θα ανακοινωθεί και από την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας.
Θανάσης Τέγος






Δεν υπάρχουν σχόλια: