Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο Τύπου για το Ευρωπαϊκό Συνέδριο eTwinning

ΣΥΝΕΔΡΙΟ ETWINNING 2014:
ΑΝΟΙΓΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ 500 ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΑΠΟ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΘΑ  ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΟΥΝ ΠΩΣ ΤΟ ETWINNING  ΣΥΜΒΑΛΛΕΙ ΣΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΘΗΣΗ ΣΤΗ ΡΩΜΗ, ΑΠΟ ΤΙΣ 27 ΕΩΣ ΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2014
Φέτος, το Συνέδριο eTwinning γιορτάζει με θέμα « Ανοίγοντας την Εκπαίδευση», με την ευρύτερή του έννοια. Η Ιταλίδα Υπουργός Παιδείας Stefania Giannini και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανοίξουν το συνέδριο με ένα χαιρετισμό. Θα ακολουθήσει ο Λόρδος David Puttnam  ως κεντρικός ομιλητής με θέμα: “Ελαστική Εκπαίδευση”, πώς μπορούν τα εκπαιδευτικά συστήματά μας να αντιμετωπίσουν την τριπλή απειλή: “κλιματικές αλλαγές ψηφιακή, οικολογική και οικονομική.
Σύμφωνα με μία πρόσφατη ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής « οι εκπαιδευτικοί θα πρέπει να είναι σε θέσει να αποκτήσουν υψηλού επιπέδου ψηφιακές δεξιότητες (…) για να συνδεθούν μέσα από ισχυρές κοινότητες πρακτικής(…)όπως αποδεικνύεται από τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην πλατφόρμα του eTwinning και να ανταμείβονται για νέες μεθόδους διδασκαλίας».  Οι εργασίες του συνεδρίου θα επικεντρωθούν στην ανταλλαγή νέων πρακτικών, αναζητώντας νέους τρόπους διδασκαλίας και ενισχύοντας την κοινότητα του eTwinning μέσα από εργαστήρια, διαδραστικές συνεδρίες και άτυπες συναντήσεις. Το συνέδριο θα είναι, επίσης, μία ευκαιρία να γιορτάσουμε τα εξαιρετικά επιτεύγματα στη σχολική συνεργασία στο πλαίσιο του eTwinning. Κατά τη διάρκεια της τελευταίας μέρας, μία ομάδα εμπειρογνωμόνων και εκπαιδευτικών θα διερευνήσουν, μαζί με το κοινό, πώς το eTwinning ενισχύει τις δεξιότητες των μαθητών και των εκπαιδευτικών.

Τώρα, στον 9ο χρόνο της, η δράση eTwinning της Ευρωπαϊκής Επιτροπής περιλαμβάνει περίπου 280.000 εγγεγραμμένους εκπαιδευτικούς σε 42 χώρες, οι οποίοι επικοινωνούν, εργάζονται μαζί και σχεδιάζουν διασυνοριακά έργα. Το eTwinning επιβεβαίωση το σημαντικό ρόλο του στη διαμόρφωση ενός ευρωπαϊκού χώρου εκπαίδευσης, βοηθώντας τους εκπαιδευτικούς να δικτυωθούν, να συνεργαστούν και να μοιραστούν μέσω της μεγαλύτερης κοινότητας μάθησης στην Ευρώπη.
***

Ιστοσελίδα του Συνεδρίου: http://conference2014.etwinning.net/

Ακολουθήστε το Συνέδριο στο Twitter: #etwconf2014

Σύνδεσμος για βίντεο από το περσινό Συνέδριο eTwinning: http://youtu.be/Tg_5c0VJ-PQ

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε με την:

Valentina Garoia, Υπεύθυνη Επικοινωνίας και Γραφείου Τύπου, European Schoolnet, κιν.: +32 (0)488 495246, valentina.garoia@eun.org






***


Ιστορικό

Το eTwinning είναι η Κοινότητα των σχολείων στην οποία συμμετέχουν περίπου 280 000 εκπαιδευτικοί από όλη την Ευρώπη, χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+. Το European Schoolnet λειτουργεί ως η Κεντρική Υπηρεσία Υποστήριξης του eTwinning.

Η πλατφόρμα του eTwinning προσφέρει ευκαιρίες για τους εκπαιδευτικούς να συναντηθούν και να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους σε σχολικά έργα , ομάδες ειδικού ενδιαφέροντος και σε διαδικτυακές ομάδες συζήτησης. Προσφέρει, επίσης, πολλές ευκαιρίες επαγγελματικής ανάπτυξης μέσω διαδικτυακών Εκδηλώσεων Εκμάθησης, με έμφαση στις δεξιότητες συνεργασίας και τη χρήση της τεχνολογίας, με στόχο τη συνεισφορά του στον εκσυγχρονισμό των εκπαιδευτικών συστημάτων, κάνοντάς τα πιο ελκυστικά στους νέους. Μάθετε περισσότερα στο www.etwinning.net .






Το European Schoolnet είναι ένα δίκτυο 31 Υπουργείων Παιδείας από τα ευρωπαϊκά κράτη-μέλη και προάγει την εκπαιδευτική καινοτομία σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Ως ένα μεγάλο διεθνές επιστημονικό επιτελείο, το European Schoolnet συντονίζει σημαντικές ευρωπαϊκές υπηρεσίες στον τομέα της εκπαίδευσης, συμπεριλαμβανομένης της Κεντρικής Υπηρεσίας Υποστήριξης του eTwinning, εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, των Υπουργείων Παιδείας των κρατών και των λοιπών εταίρων. www.europeanschoolnet.org. Ακολουθήστε μας στο twitter @eu_schoolnet και στο Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια: