Τετάρτη 13 Απριλίου 2011

Το Μάθημα Πληροφορικής Εκτός του Νέου Λυκείου – ο Σ.Ε.Π.Ε. Αντιτίθεται

Το Μάθημα Πληροφορικής Εκτός του Νέου Λυκείου – ο Σ.Ε.Π.Ε. Αντιτίθεται

Στην εποχή της ψηφιακής οικονομίας και γνώσης, ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας με έκπληξη πληροφορήθηκε για την απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να καταργήσει τη διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής από το νέο Λύκειο.

Ο Σ.Ε.Π.Ε. ζητεί από το υπουργείο να επανεξετάσει τη θέση του και είναι έτοιμος να συμβάλει εποικοδομητικά στην κατεύθυνση όχι μόνο να μην καταργηθεί, αλλά να αναβαθμιστεί η διδασκαλία του μαθήματος της Πληροφορικής. Παράλληλα, επισημαίνει πως η εκμάθηση των σύγχρονων τεχνολογιών αντικατοπτρίζει έναν νέο τρόπο σκέψης, παραγωγικό, ορθολογιστικό και δημιουργικό. Θέτει τις προϋποθέσεις για τον περιορισμό της τεχνοφοβίας, του ψηφιακού αναλφαβητισμού, του σκοταδισμού, της αναχρονιστικής αντίληψης περί μάθησης και διδασκαλίας. Κυρίως όμως, ενισχύει την αναζήτηση, την ανάδυση του καινούργιου, της καινοτομίας, που τόσο πολύ έχει ανάγκη η ελληνική οικονομία και κοινωνία. Ο Σ.Ε.Π.Ε. με αίσθημα ευθύνης απέναντι στη νέα γενιά θα εντείνει τη δράση του, προκειμένου να αποδείξει πως οι Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών δεν είναι απλώς ένα τεχνολογικό εργαλείο που περιορίζεται στην όψη και την αφή του ηλεκτρονικού υπολογιστή. Είναι ένας ολόκληρος κόσμος γνώσης και εμπειρίας, πολλαπλών δυνατοτήτων και εκφάνσεων, στον οποίο μπορούν να εντρυφήσουν οι μαθητές των ελληνικών σχολείων χωρίς περιορισμούς και προσκόμματα, με σωστή καθοδήγηση και επίβλεψη. Εξάλλου, το δικαιούνται και τους αξίζει.

Πηγή: http://www.zougla.gr/page.ashx?pid=2&aid=291133&cid=36 και http://florinapost.blogspot.com/2011/04/blog-post_6056.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια: