Δευτέρα 4 Μαρτίου 2013

Θεσσαλοί & Μακεδόνες Καθηγητές Πληροφορικής τα είπαν εφ’ όλης της ύλης στα Τρίκαλα (φωτό – βίντεο)

Σήμερα, Σάββατο 2 Μαρτίου 2013, στις 11:00 π.μ., πραγματοποιήθηκε, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τρικκαίων, Ημέρα Διαλόγου για την Πληροφορική Παιδεία, την οποία διοργάνωσαν η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.) σε συνεργασία με το Παράρτημα Θεσσαλίας της Π.Ε.ΚΑ.Π. με θέμα: «Η Πληροφορική στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση».
Παρευρέθηκαν  ο πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.Π. κ. Νικόλαος Σκίκος καθώς και μέλη του Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. Επίσης, οι Σχολικοί Σύμβουλοι Πληροφορικής κ. Δημήτριος Κολοκοτρώνης, σύμβουλος των νομών Λάρισας και Καρδίτσας και κ. Χαράλαμπος Σταχτέας, σύμβουλος των νομών Τρικάλων και Μαγνησίας.
Με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση τα στελέχη των Κέντρων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών (ΚΕΠΛΗΝΕΤ) και των τεσσάρων διευθύνσεων της Θεσσαλίας, καθώς και του ΚΕΠΛΗΝΕΤ της Φλώρινας. Ακόμη, μέλη του Δ.Σ. του Παραρτήματος της ΠΕΚΑΠ της Δυτικής Μακεδονίας και  πολλοί καθηγητές Πληροφορικής και από τους τέσσερις νομούς της Θεσσαλίας.
«Η Ημερίδα», τόνισε ο Πρόεδρος της Π.Ε.ΚΑ.Π. κ. Νικόλαος Σκίκος, «πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της καλύτερης ενημέρωσης των καθηγητών Πληροφορικής, της καταγραφής των προβλημάτων του κλάδου και της ανάπτυξης ουσιαστικού και παραγωγικού διαλόγου μεταξύ των συναδέλφων».
«Ήταν μια εποικοδομητική συνάντηση», επεσήμανε ο κ. Λεωνίδας Μποντίλας Υπεύθυνος του Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Δ/θμιας Εκπ/σης νομού Τρικάλων, «γιατί μας έδωσε την ευκαιρία να συζητήσουμε θέματα, τα οποία αφορούν όλους τους καθηγητές Πληροφορικής, όπως μετατάξεις εκπαιδευτικών στα Δημοτικά σχολεία, αποσπάσεις, ωράριο, οργανικές θέσεις στα Δημοτικά, υπεύθυνοι εργαστηρίων των Δημοτικών σχολείων, το πρόγραμμα στο νέο Γυμνάσιο, η πληροφορική στο Λύκειο, στο νέο Τεχνολογικό Λύκειο κλπ. Έγινε ενημέρωση, επίσης, για τους διαδραστικούς πίνακες οι οποίοι θα εγκατασταθούν σε όλες τις αίθουσες των Γυμνασίων και στις αίθουσες της ΣΤ’ τάξης των δημοτικών, καθώς και για το κινητό εργαστήριο Πληροφορικής που θα αποσταλεί ένα εργαστήριο σε κάθε γυμνάσιο. Συζητήσαμε για την επιμόρφωση των εκπαιδευτικών, καθώς, επίσης, και για τον διαγωνισμό ρομποτικής, ο οποίος θα διεξαχθεί φέτος στην Λάρισα».
Μετά την λήξη της εκδήλωσης διεξήχθησαν εκλογές για το Παράρτημα Π.Ε.ΚΑ.Π. Θεσσαλίας.
Δείτε στο βίντεο του trikalaola.gr στιγμιότυπα από την Ημερίδα και τις δηλώσεις του κ. Ν. Σκίκου.
Πηγή - Trikalaola.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: