Δευτέρα 12 Αυγούστου 2013

Με τον Διευθυντή του υπ. Παιδείας συναντήθηκαν οι καθηγητές της Πληροφορικής - 12/8/2013

ΡΕΠΟΡΤΑΖ:esos.gr
Ο Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού Παιδείας κ. Βασιλόπουλος κατανόησε τα επιχειρήματα που παραθέσαμε και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τις θέσεις και τα επιχειρήματά μας στον Υπουργό ενόψει της διαβούλευσης του Σχεδίου Νόμου.
Αυτό ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής μετά τη συνάντηση που είχε με τον κ. Βασιλόπουλο, στο πλαίσιο της παράστασης διαμαρτυρίας  που πραγματοποίησε στο ΥΠ.ΑΙ.Θ. με αφορμή την απόφαση του υπουργείου Παιδείας να εξαφανίσει τα μαθήματα Πληροφορικής από το Γενικό Λύκειο με το υπό διαβούλευση «Σχέδιο Νόμου για την Αναδιάρθρωση της Β’ Βάθμιας Εκπαίδευσης και λοιπές διατάξεις».
Το Δ.Σ. της ΠΕΚΑΠ και ο πρόεδρος της Ο.Λ.Μ.Ε. Θ. Κοτσιφάκης, κατέθεσαν στον Διευθυντή του Πολιτικού Γραφείου του υπουργού τις προτάσεις τους και  ακολούθησε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος επί του θέματος της αναγκαιότητας ύπαρξης Πανελλαδικώς εξεταζόμενου μαθήματος Επιστήμης Υπολογιστών, προκειμένου οι μαθητές να συνεχίζουν τις σπουδές τους στα δεκάδες Τμήματα Πληροφορικής Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι.
Η Π.Ε.ΚΑ.Π. ανακοίνωσε πως « θα συνεχίσει αποφασιστικά και δυναμικά τον αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της Πληροφορικής Παιδείας στο Γενικό Λύκειο».
Παράλληλα καλεί τους εκπαιδευτικούς «να συμμετάσχουν μαζικά σε όλες τις κινητοποιήσεις και πρωτοβουλίες που θα λάβουν χώρα κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, για να στείλουμε όλοι μαζί ξεκάθαρο μήνυμα προς στην Κυβέρνηση: Στο Σχέδιο Νόμου ή θα γίνουν οι αναγκαίες αλλαγές στη διαβούλευση ή θα μείνει στα χαρτιά».
Πηγή : http://www.esos.gr/article/eidisis-defterovathmia-ekpaidefsi/diefthinti-ypoyrgoy-paideias-synantithikan-kathigites-pliroforikis

Δεν υπάρχουν σχόλια: