Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2015

28 Ιανουαρίου 2015 - 9η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων

αρχη προστασιας δεδομενων προσωπικου χαρακτηρα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ -28 Ιανουαρίου 2015 - 9η Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων  

Το Συμβούλιο Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρώπης έχει καθιερώσει, από το 2007, την 28η Ιανουαρίου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Με αφορμή τον εορτασμό της 9ης Ευρωπαϊκής Ημέρας Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, η Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα υλοποιεί τις εξής δύο δράσεις ενημέρωσης-ευαισθητοποίησης:

1)      Διαγωνισμό αφίσας/βίντεο, σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, για μαθητές πρωτοβάθμιας (Ε’, ΣΤ’ Δημοτικού) και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης (Γυμνασίου) με θέμα την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο διαδίκτυο και κεντρικό σύνθημα «Σκέφτομαι πριν δημοσιεύσω!».
§         Tα τέσσερα (4) καλύτερα έργα, δύο (2) για μαθητές/-τριες Δημοτικού και δύο (2) για μαθητές/-τριες Γυμνασίου, θα βραβευθούν σε ειδική εκδήλωση στην Αρχή.  Επιπλέον, θα αναρτηθούν στην ειδική θεματική ενότητα «Ευρωπαϊκή Ημέρα Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων 2015» της ιστοσελίδας της και θα συναποτελούν το δημιουργικό θέμα του microsite της Αρχής «ΜΙΚΡΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ». Τα σχολεία που θα συμμετάσχουν θα λάβουν Ειδικό Έπαινο.
§         Τα έπαθλα για τους τέσσερις νικητές θα είναι δύο (2) laptops Apple MacBook Air και δύο (2) Apple tablets iPad mini και αποτελούν ευγενική προσφορά του Κοινωφελούς Ιδρύματος Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης.
§         Η αξιολόγηση των έργων των μαθητών θα πραγματοποιηθεί από επιτροπή έγκριτων επιστημόνων του Τμήματος Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, το οποίο προσφέρθηκε να συνεισφέρει στην προώθηση των σκοπών του Διαγωνισμού.

Ø      Λεπτομέρειες για την υποβολή συμμετοχών στο Μαθητικό Διαγωνισμό είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα της Αρχής www.dpa.gr → «Μαθητικός Διαγωνισμός αφίσας ή βίντεο».

2)      Ενημερωτική Ημερίδα την Τετάρτη, 28 Ιανουαρίου 2014 (ώρα 10:30 - 13:30) στα γραφεία της (Κηφισίας 1-3, 1ος όροφος, Αθήνα).

Ø      Θέματα της ημερίδας:
§         Πρόσβαση και αποθήκευση πληροφοριών σε τερματικό εξοπλισμό χρήστη: cookies, device fingerprinting, smart devices.
§         Η σημασία της εκτίμησης επιπτώσεων στην προστασία προσωπικών δεδομένων.
§         Δεσμευτικοί Εταιρικοί Κανόνες (BCR): από τη θεωρία στην πράξη.
§         Πρόσβαση σε δημόσια έγγραφα.
§         Επισκόπηση της πρόσφατης νομολογίας της Αρχής σε θέματα επεξεργασίας ευαίσθητων δεδομένων υγείας.
Ø      Αναλυτικό πρόγραμμα, έντυπο δήλωσης συμμετοχής και η αφίσα της Ενημερωτικής Ημερίδας είναι διαθέσιμα στο www.dpa.gr.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις δύο δράσεις της Αρχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στo τμήμα Επικοινωνίας στο τηλ. 210-6475696.

                                                                                   
                       Τμήμα Επικοινωνίας

Δεν υπάρχουν σχόλια: