Κυριακή 1 Φεβρουαρίου 2015

Προγράμματα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής για Εκπαιδευτικούς και Μαθητές (Φεβρ–Μάιος 2015)

EDUMOTIVA-European Lab for Educational Technology
EDUMOTIVA-Ευρωπαϊκό Εργαστήριο Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας
(με την υποστήριξη του The Cube Athens)
προσφέρει νέα προγράμματα ρομποτικής για εκπαιδευτικούς και παιδιά, Φεβρ-Μάιος 2015


Α. Πρόγραμμα Παιδαγωγικής Κατάρτισης στην Εκπαιδευτική Ρομποτική για εκπαιδευτικούς και υποψήφιους εκπαιδευτικούς
Επιστημονικώς υπεύθυνοι: Δ. Αλιμήσης,  EDUMOTIVA, τ. Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ),  M. Moro, Πανεπιστήμιο της Πάντοβα, Ιταλία
Χώρος: The Cube, Κλεισόβης 8, στο κέντρο της Αθήνας

Σε ποιους απευθύνεται: Εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, υποψήφιους εκπαιδευτικούς και τελειόφοιτους Παιδαγωγικών Τμημάτων, Επιμορφωτές εκπαιδευτικών και σχολικούς συμβούλους. Μπορούν να το παρακολουθήσουν εκπαιδευτικοί χωρίς καμία προηγούμενη εμπειρία ρομποτικής αλλά και όσοι/ες είναι ήδη εξοικειωμένοι μπορούν να επιλέξουν εξειδικευμένες εκπαιδευτικές δραστηριότητες σύμφωνα με τα ενδιαφέροντα και τις ανάγκες τους περισσότερα για το πρόγραμμα εδώ...
Πώς μπορείτε να συμμετάσχετε: Μπορείτε να επιλέξετε είτε τη συμμετοχή σας στα εργαστήρια με φυσική παρουσία είτε την εξ αποστάσεως online εκπαίδευση
·         Τα εργαστήρια με φυσική παρουσία θα γίνονται κάθε 2ο Σάββατο 11πμ-3μμ, αρχίζουμε την 14/2/2015 και συνεχίζουμε μέχρι 23/5/2015. Μπορείτε να συμμετάσχετε σε όσα και όποια από τα εργαστήρια σας ενδιαφέρουν ή σας επιτρέπει ο χρόνος σας, θα υπάρχουν επιλογές τόσο για αρχάριους όσο και για ήδη εξοικειωμένους. Δηλώνετε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή σας μέχρι 12/2/2015 και την επιβεβαιώνετε τουλάχιστον 2 μέρες πριν από το εργαστήριο που θέλετε να παρακολουθήσετε στο email info@edumotiva.eu Κόστος συμμετοχής σε ένα εργαστήριο 40 €.
·         Η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα προσφέρει εργαστηριακές ασκήσεις με virtual robots (θα δοθεί άδεια χρήσης σχετικού λογισμικού), μελέτη υλικού και εργασίες (σύνολο 150 ωρών). Έναρξη 14/2/2015, ολοκλήρωση 23/5/2015. Κόστος συμμετοχής 160 € (120 € για όσους/ες παρακολουθήσουν και 2 τουλάχιστον εργαστήρια με φυσική παρουσία)
Προαιρετική συνέχεια...
Μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος, όσοι/ες επιθυμούν…

Α. θα γίνονται δεκτοί  να συνεχίσουν την εκπαίδευσή τους για μία εβδομάδα στο διεθνές εργαστήριο IT+Robotics (spin-off of University of Padoua, Italy) με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ERASMUS+/KA1 (προϋπόθεση η υποβολή και έγκριση σχετικής αίτησής σας στο ERASMUS+/KA1)

Β. θα υποστηριχτούν για να υλοποιήσουν project ρομποτικής σε σχολική τάξη ή σε ομάδα μαθητών, να αξιολογήσουν και να δημοσιεύσουν την εργασία τους στα διεθνή συνέδρια Teaching Robotics-Teaching with Robotics”, «Robotics in Education ή σε συνέδρια στην Ελλάδα.

Γ. θα συμμετάσχουν κατά προτεραιότητα και χωρίς επιπλέον κόστος στo Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Construit! (2014-17)  
υποβολή αίτησης συμμετοχής από εδώ (προθεσμία για την εξ αποστάσεως online εκπαίδευση μέχρι 12/2/2015, για τα εργαστήρια με φυσική παρουσία δηλώνετε κατ’ αρχήν τη συμμετοχή σας μέχρι 12/2/2015 και την επιβεβαιώνετε με email στο info@edumotiva.eu δύο μέρες πριν από το εργαστήριο του Σαββάτου που θέλετε να συμμετάσχετε).

 
Β. “Παίζοντας με τα ρομπότ” -  εκπαιδευτικές  δραστηριότητες  για παιδιά 8 – 15 ετών  (ευπρόσδεκτοι και οι γονείς ...)
Επιστημονικώς υπεύθυνος: Δ. Αλιμήσης,  EDUMOTIVA, τ. Καθηγητής Εκπαιδευτικής Τεχνολογίας στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής & Τεχνολογικής Εκπαίδευσης


Κάθε 2ο Σάββατο 11πμ-3μμ, έναρξη 14 Φεβρ 2015

Χώρος: The Cube, Κλεισόβης 8, στο κέντρο της Αθήνας

μπορείτε να συμμετάσχετε σε όποια και όσα εργαστήρια θέλετε από το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου έως 23 Μαϊου 2015 επιβεβαιώνοντας τη συμμετοχή σας με email στο info@edumotiva.eu τουλάχιστον 2 μέρες πριν από το εργαστήριο που θέλετε να συμμετάσχετε, κόστος συμμετοχής 20 € (ανά Σάββατο)


Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε μαζί μας:
τηλ.  2731024916, 6932218137 (ώρες γραφείου)


Δεν υπάρχουν σχόλια: