Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

6ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας - 2η Ανακοίνωση

Αγαπητές συναδέλφισσες, Αγαπητοί συνάδελφοι,
το 6ο Μαθητικό Φεστιβάλ  Ψηφιακής Δημιουργίας
θα διεξαχθεί παράλληλα σε
Φλώρινα, Αγρίνιο, Ηράκλειο, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Κομοτηνή, Λάρισα, Μυτιλήνη, Πάτρα, Πύργο Ηλείας, Ρόδο, Τρίκαλα, Χανιά  και Χίο
την Πέμπτη 07, την Παρασκευή 08 και το Σάββατο 09 Απριλίου 2016
Στην πόλη της Φλώρινας το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί
στο Πειραματικό Δημοτικό Σχολείο Φλώρινας.
Το Φεστιβάλ τελεί και φέτος υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (159244/Δ2/09-10-2015), με την υποστήριξη της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π), της Ένωσης Πληροφορικών Ελλάδος (Ε.Π.Ε), της Ελληνικής Εταιρίας Επιστημόνων και Επαγγελματιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (Ε.Π.Υ) και της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Τεχνολογιών Πληροφορίας & Επικοινωνιών στην Εκπαίδευση (Ε.Τ.Π.Ε).

Στο πλαίσιο του μαθητικού φεστιβάλ θα υπάρξει η δυνατότητα να παρουσιαστούν έργα ψηφιακής δημιουργίας, τα οποία δημιουργήθηκαν στα μαθήματα Πληροφορικής όλων των βαθμίδων (Δημοτικό, Γυμνάσιο, Γενικό και Επαγγελματικό Λύκειο), στις βιωματικές δράσεις του Γυμνασίου και στο μάθημα Ερευνητικές Εργασίες (Project) των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ. Επιπλέον, είναι δυνατό να συμπεριληφθούν και έργα τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάποια Σχολική δραστηριότητα (Περιβαλλοντική, Πολιτιστική, Αγωγής Υγείας κ.α.) ή σε κάποιο διαθεματικό/διεπιστημονικό σχέδιο συν-εργασίας μεταξύ του μαθήματος της Πληροφορικής και άλλων μαθημάτων.
Το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά βραβεύεται κάθε συμμετοχή.
Προϋπόθεση συμμετοχής ενός μαθητικού έργου στο Φεστιβάλ αποτελεί η συμμετοχή εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο, αν δεν το συντονίζει αποκλειστικά ο ίδιος.
Προϋποθέσεις συμμετοχής:
(α) Σύντομη παρουσίαση (<=8΄) της εργασίας από τους μαθητές σε ακροατήριο
(β) Υπολογιστής του σχολείου, εκπαιδευτικός Πληροφορικής και ομάδα μαθητών στον εκθεσιακό χώρο για ένα διάστημα 2-3 ωρών, ώστε να εκθέτουν το έργο τους και να απαντούν σε ερωτήσεις γι’ αυτό
(γ) Ανάρτηση κατάλληλου πολυμεσικού υλικού στην τοπική ιστοσελίδα του Φεστιβάλ με ευθύνη του συντονιστή εκπαιδευτικού Πληροφορικής.

Παρακαλούνται οι εκπαιδευτικοί Πληροφορικής που μαζί με τους μαθητές τους ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν εκπροσωπώντας το σχολείο τους να συμπληρώσουν την επισυναπτόμενη φόρμα (http://goo.gl/forms/5gF9TgRQOX) (για την Φλώρινα) μέχρι 29 Φεβρουαρίου 2016.

Ειδικά για τις συμμετοχές σχολείων που δεν είναι από το νομό Φλώρινας μπορούν να λάβουν μέρος και εξ αποστάσεως αποστέλλοντας την παρουσίαση των μαθητών σε βίντεο.
Το Φεστιβάλ στην πόλη της Φλώρινας πραγματοποιείται με την Υποστήριξη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Φλώρινας και Αρωγούς την Περιφερειακή Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας.
Όπως πάντα, στους χώρους διεξαγωγής του Φεστιβάλ θα λάβουν χώρα, για μαθητές και επισκέπτες, ομιλίες, εργαστήρια και διαδραστικές δραστηριότητες. Ευελπιστούμε το Φεστιβάλ, το οποίο θα μεταδοθεί ζωντανά από το Διαδίκτυο, να δώσει μια νότα χαράς και δημιουργικότητας σε μαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και επισκέπτες.
Θα ακολουθήσει 3η Ανακοίνωση αρχές Μαρτίου 2016, στην οποία θα καλούνται οι εκπαιδευτικοί που έχουν ήδη κάνει αίτηση να συμπληρώσουν κατάλληλη φόρμα με την οποία θα γίνεται αυτόματη ανάρτηση του μαθητικού έργου στο τοπικό ιστολόγιο (digifest-flo.blogspot.gr).

Δεν υπάρχουν σχόλια: