Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Το eTwinning στην Ελλάδα αναλαμβάνει δράση για ένα καλύτερο διαδίκτυο! Πάρτε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο για την ψηφιακή ασφάλεια (eSafety)

Στις 9 Φεβρουαρίου 2016, την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου (#SID2016), η δράση eSafety Label του Ευρωπαϊκού Σχολικού Δικτύου (EUN) εορτάζει 3 χρόνια επίσημης παρουσίας, με τα ελληνικά σχολεία να διατηρούν την ευρωπαϊκή πρωτιά στην πιστοποίηση σχολείων με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας.

Με αφορμή λοιπόν τη SID2016 και στο πλαίσιο της συνεργασίας eTwinning & eSafety, επιθυμούμε να αυξήσουμε τα σχολεία τα οποία έχουν πιστοποιηθεί με την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας, καθώς και να αξιοποιήσουμε το υλικό του επίσημου site http://internet-safety.sch.gr/ όπως και της σελίδας https://www.etwinning.net/el/pub/news/news/esafety_projects_in_etwinning.htm
Πάρτε μέρος στο διαδικτυακό σεμινάριο του eTwinning για την ψηφιακή ασφάλεια στις 9 Φεβρουαρίου 2016, ετοιμαστείτε να γιορτάσετε την Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου και μάθετε περισσότερα για την Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας, και  τις ευκαιρίες που προσφέρονται στους εκπαιδευτικούς που συμμετέχουν στην κοινότητα του eTwinning!
Το διαδικτυακό σεμινάριο θα δώσει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να μάθουν περισσότερα για τη δράση eSafety Label (Ετικέτα Ψηφιακής Ασφάλειας), μια πανευρωπαϊκή υπηρεσία διαπίστευσης και υποστήριξης για σχολεία. Η υπηρεσία περιλαμβάνει ένα σύστημα διαπίστευσης, αυτο-αξιολόγησης και εξατομικευμένου σχεδίου δράσης, ένα μεγάλο φάσμα πηγών και μια διαδικτυακή κοινότητα στην οποία οι χρήστες μπορούν να ανταλλάσσουν ιδέες και εμπειρίες.
Το διαδικτυακό σεμινάριο θα είναι επίσης μια ευκαιρία για τους eTwinners να γνωρίσουν περισσότερα για αρκετές πρωτοβουλίες που συνδέονται με το δίκτυο Ασφαλούς Διαδικτύου, μεταξύ των οποίων και η μεγάλη γιορτή, η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που θα λάβει χώρα στις 9 Φεβρουαρίου 2016. Ο Άρης Λούβρης, Εθνικός Συντονιστής για την ετικέτα ψηφιακής ασφάλειας θα παρουσιάσει τη 13η Ημέρα Ασφαλούς Διαδικτύου που θα γιορταστεί σε όλο τον κόσμο την Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016. Το θέμα της ημέρας είναι: "Play your part for a better internet!" (Ανάλαβε δράση για ένα καλύτερο Διαδίκτυο). Για μια ακόμα φορά, όλοι οι ενδιαφερόμενοι - παιδιά και νέοι, γονείς και κηδεμόνες, εκπαιδευτικοί, η βιομηχανία και οι πολιτικοί - προσκαλούνται να μας ακολουθήσουν για να κάνουμε τη μέρα αξέχαστη και να συνεργαστούμε ώστε να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο διαδίκτυο για όλους, αλλά ιδιαίτερα για τα παιδιά και τους νέους. Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου, οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί από τα σχολεία που έχουν πιστοποιηθεί με τη χρυσή ετικέτα eSafety Label, θα μας δώσουν μια σαφέστερη εικόνα για την εμπειρία τους στη συγκεκριμένη δράση.
Πώς μπορώ να συμμετάσχω; Αν θέλετε να λάβετε μέρος, παρακαλούμε να εγγραφείτε πριν τις 7 Φεβρουαρίου στο http://www.etwinning.gr/various/webexreg.php?id=96
Το webinar θα πραγματοποιηθεί στις 9/2/2016 από τις 12 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι.



Δεν υπάρχουν σχόλια: