Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

3ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής


15 Δεκεμβρίου 2010
Περιφερειακοί Πυρήνες του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης (WROHellas) σε Συνεργασία με την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.ΚΑ.Π.)
Αγαπητοί φίλοι συνάδελφοι,
Έχουμε τη χαρά και την τιμή να σας ενημερώσουμε ότι άρχισαν οι εγγραφές για τη συμμετοχή των ομάδων στον 3ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, ο οποίος είναι γεγονός!
Ο 3ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στηρίζεται αποκλειστικά στην εθελοντική συμμετοχή εκπαιδευτικών και μαθητών. Πρωτοπόροι εκπαιδευτικοί σε όλη τη χώρα ανέλαβαν πρωτοβουλία, εκπαιδεύτηκαν, εκπαίδευσαν τους μαθητές τους, μερικοί από τους οποίους έλαβαν μέρος και στην Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Υψηλού επιπέδου πανεπιστημιακοί δάσκαλοι έδωσαν το απαραίτητο κύρος, ενώ τα συμπεράσματα της 1ης επιστημονικής ημερίδας με θέμα την «Εισαγωγή της Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση» καταδεικνύουν το τεράστιο ενδιαφέρον εκπαιδευτικών και μαθητών για τη Ρομποτική.
Η WROHellas και η Π.Ε.ΚΑ.Π., κόντρα στις αρνητικές οικονομικές εξελίξεις στη χώρα μας, έχουμε αποφασίσει να συνεχίσουμε με όλες μας τις δυνάμεις τόσο τη διενέργεια του διαγωνισμού όσο και την ποιοτική εξέλιξή του!
Δημιουργούμε από κοινού, WROHellas και Π.Ε.ΚΑ.Π., πυρήνες εκπαιδευτικής Ρομποτικής, με αρχικό στόχο τουλάχιστον έναν πυρήνα WROHellas σε κάθε περιφέρεια και επόμενο στόχο έναν πυρήνα WROHellas σε κάθε νομό της χώρας μας.
Καλούμε κάθε εκπαιδευτικό σε οποιαδήποτε βαθμίδα και εάν ανήκει, κυρίως κάθε καθηγητή Πληροφορικής, να αναλάβει εθελοντικά την υποστήριξη του Πανελλήνιου Διαγωνισμού ώστε να αυξηθεί η παρουσία ομάδων από όλους τους νομούς της χώρα μας και να ενισχυθεί η προσπάθεια εισαγωγής της εκπαιδευτικής ρομποτικής στην υποχρεωτική εκπαίδευση. Ήδη η συμμετοχή και το ενδιαφέρον από εκπαιδευτικούς είναι ενθαρρυντική.
Δικτυακός Τόπος
Ο δικτυακός τόπος του Διαγωνισμού είναι ο http://www.wrohellas.gr/. Στο δικτυακό τόπο του WRO Hellas μπορείτε να ενημερώνεστε για όλα όσα αφορούν στη διεξαγωγή του διαγωνισμού. Επίσης, στις σελίδες του δικτυακού τόπου φιλοξενείται πλούσιο πολυμεσικό υλικό (φωτογραφίες και βίντεο) από παλαιότερους εθνικούς και παγκόσμιους διαγωνισμούς ρομποτικής. Τέλος, στην πλειοψηφία των αναρτήσεων που δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του WROHellas οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα δημοσίευσης σχολίων.
Σελίδα Κοινωνικής Δικτύωσης WRO (online community)
Στη διεύθυνση http://www.wrohellas.ning.com/ βρίσκεται η σελίδα κοινωνικής δικτύωσης του WROHellas. Στη σελίδα αυτή μπορεί ο καθένας που ενδιαφέρεται για την εκπαιδευτική ρομποτική στη χώρα μας, να δημιουργήσει ένα δικό του προφίλ και να αναρτήσει τις θέσεις του, τις απόψεις του, δραστηριότητες εκπαιδευτικής ρομποτικής, σχέδια μαθημάτων, φωτογραφίες, βίντεο και ερωτήσεις σχετικά με τη ρομποτική. Στόχος είναι η δημιουργία μιας ευρύτερης δικτυακής κοινότητας ατόμων που αγαπούν την ρομποτική και την τεχνολογία γενικότερα. Η σελίδα αυτή είναι ανοιχτή σε όλους. Μέλη της μπορούν να γίνουν μαθητές, φοιτητές, καθηγητές και μεμονωμένα άτομα. Σημαντικό είναι ότι το περιεχόμενο της συγκεκριμένης σελίδας διαμορφώνεται από τους ίδιους χρήστες που έχουν εγγραφεί μέλη της. Σε κάθε περίπτωση οι χρήστες είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για το περιεχόμενο που αναρτούν.
Η προσπάθειά μας είναι να δοθεί η δυνατότητα σε κάθε μέλος της εκπαιδευτικής κοινότητας να γνωρίσει και να έλθει σε επαφή με την Εκπαιδευτική Ρομποτική. Προσπαθούμε να χτίσουμε ένα δίκτυο εθελοντών σε κάθε νομό έτσι ώστε να μπορεί εύκολα η εκπαιδευτική κοινότητα να έχει πρόσβαση.
Προνόμια Εθελοντών
Έχουμε εξασφαλίσει, προς το παρόν, για κάθε εθελοντή :
• Ειδική εκπτωτική κάρτα για όλα τα προϊόντα Ρομποτικής (http://www.mindstormsnxt.gr/)
• Δωρεάν Εκπαίδευση στη πλατφόρμα Lego Mindstorms
• Δωρεάν σενάρια και σχέδια προγραμματισμού και κατασκευής
• Δωρεάν κάθε έκδοση Βιβλίου σχετικού με τα Lego Mindstorms
Αναμένοντας τις συμμετοχές σας, με σκοπό αμέσως μετά τις εορτές των Χριστουγέννων να δημιουργήσουμε το Πανελλαδικό Δίκτυο, σας ευχόμαστε Υγεία και κάθε Δυνατό Καλό σε εσάς και τις οικογένειές σας!
Με εκτίμηση,
Σομαλακίδης Ιωάννης, πρόεδρος WROHellas
Λούβρης Άρης, πρόεδρος Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: