Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κοζάνη - 30-11-2011 : Εγκατάσταση και Παραμετροποίηση (για Περιβάλλον ΣΕΠΕΗΥ) της Διανομής Ανοικτού Κώδικα Ubuntu 10.04/LTSP

Το ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ Κοζάνης και η ΛΕΣΧΗ ΦΙΛΩΝ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ, στα πλαίσια ενημέρωσης των καθηγητών Πληροφορικής, θα υλοποιήσει σεμινάριο 3 ωρών.
Θέμα : Εγκατάσταση και παραμετροποίηση (για περιβάλλον ΣΕΠΕΗΥ) της διανομής ανοικτού κώδικα Ubuntu 10.04 / LTSP
Χώρος : 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης – Αίθουσα τηλεκπαίδευσης του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ (είσοδος από την αυλή του Σχολείου).
Ημέρα και ώρα : Τετάρτη 30-11-2011 Έναρξη : 17:30 Λήξη : 20:45
Εισηγητές : Ντούλας Δημήτρης – Νίκος Μαρκόπουλος
Θα παρουσιαστεί η εγκατάσταση ενός εξυπηρετητή Ubuntu με όλο το βασικό σύνολο εφαρμογών που είναι απαραίτητες σε ένα ΣΕΠΕΗΥ (π.χ. βασικές εφαρμογές γραφείου, πολυμεσικές εφαρμογές, εφαρμογές διαδικτύου κλπ) καθώς και ένα σύνολο πιστοποιημένων εκπαιδευτικών λογισμικών (που βρίσκονται στο αποθετήριο της Τεχνικής Στήριξης http://ts.sch.gr/repo ) και η μετατροπή των υπαρχόντων σταθμών εργασίας είτε σε thin clients, που συνδέονται στον εξυπηρετητή και χρησιμοποιούν τις εφαρμογές του είτε σε fat clients που συνδέονται στον εξυπηρετητή και φορτώνουν ένα image με το λειτουργικό σύστημα και τις εφαρμογές που απαιτούνται αξιοποιώντας τους τοπικούς τους πόρους.
Με αυτόν τον τρόπο υπάρχει μόνο ένα σημείο διαχείρισης στο ΣΕΠΕΗΥ (ο εξυπηρετητής) μειώνοντας σημαντικά το κόστος διαχείρισής του, ενώ αξιοποιείται τόσο ο παλαιωμένος εξοπλισμός που υπάρχει στα ΣΕΠΕΗΥ (ο οποίος μετατρέπεται σε thin client) όσο και ο σχετικά σύγχρονος εξοπλισμός (ο οποίος μετατρέπεται σε fat client).
Η εγκατάσταση του Ubuntu LTSP που περιγράφεται στον παρόντα οδηγό είναι μία εξαιρετικά γρήγορη διαδικασία που μπορεί να ολοκληρωθεί και από μη έμπειρους σε Linux χρήστες. Η διαδικασία είναι απλή και ολοκληρώνεται σε 7 βήματα και απαιτεί περίπου 1 – 1,5 ώρα (για όλο το στήσιμο του εργαστηρίου) ενώ όλες οι ρυθμίσεις γίνονται αυτόματα από τα sch-scripts.
Όποιος συνάδελφος ΠΕ19-20 επιθυμεί να το παρακολουθήσει, να συμπληρώσει τη συνημμένη αίτηση και να τη στείλει ηλεκτρονικά στο nikmark@sch.gr
Ο Υπεύθυνος ΠΛΗ.ΝΕ.Τ. Κοζάνης, Νίκος Μαρκόπουλος
Ο Πρόεδρος της Λέσχης Φίλων Ανοιχτού Λογισμικού Κοζάνης, Κώστας Σαπαλίδης
http://dide.koz.sch.gr/plinet/
Σας ενημερώνουμε ότι για την προγραμματισμένη εκδήλωση της Τετάρτης έχει προστεθεί μια επιπλέον εισήγηση.
Χώρος : 2ο Γενικό Λύκειο Κοζάνης – Αίθουσα τηλεκπαίδευσης του ΚΕ.ΠΛΗ.ΝΕ.Τ (είσοδος από την αυλή του Σχολείου).
Ημέρα και ώρα : Τετάρτη 30-11-2011 Έναρξη : 17:30 Λήξη : 20:45
Θέμα : Γνωριμία με την επεξεργασία κειμένου μέσω LaTeX
Εισηγητής : Δρ. Χριστόφορος Μουρατίδης, μαθηματικός
Η LaTeX είναι μια γλώσσα σήμανσης (markup language) καθώς και επεξεργαστής κειμένου για το τυπογραφικό πρόγραμμα TeX, η οποία βοηθά τους χρήστες της να επικεντρωθούν στο περιεχόμενο του κειμένου και όχι στην εμφάνιση του. Πιο συγκεκριμένα, καθορίζει αυτόματα την μορφή του εγγράφου που παράγεται ανάλογα με τον τύπο του (άρθρο, έκθεση, βιβλίο κ.λπ.), τα διαστήματα και τα μεγέθη των γραμματοσειρών, την καλύτερη θέση για την τοποθέτηση των εικόνων μέσα στο κείμενο, τα περιεχόμενα και τις βιβλιογραφικές αναφορές. Επίσης, παράγει ειδικά μαθηματικά σύμβολα και απλοποιεί την συγγραφή πολύπλοκων μαθηματικών εξισώσεων.
Αναλυτικά :
http://klug.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=142:30-11-2011-ubuntu-1004ltsp&catid=1&Itemid=19

Δεν υπάρχουν σχόλια: