Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Κώστας Μάλαμας - Για τις Εκλογές της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Kostas Malamas
31 Οκτώβριος 2011, 11:56 μ.μ.
Συνάδελφοι, στις εκλογές της 11.11.11 για το νέο ΔΣ της Πανελλήνιας Ένωσης Καθηγητών Πληροφορικής ο αριθμός των 28 (εικοσιοκτώ) υποψηφίων αποτελεί ένα ρεκόρ. Ο αριθμός αυτός συχνά αντιπροσωπεύει τη συμμετοχή στις εκλογές μερικών ενώσεων… Ο εντυπωσιακά μεγάλος αριθμός υποψηφίων στις εκλογές δεικνύει : Την κρισιμότητα των επομένων ετών για την Πληροφορική στην εκπαίδευση και την αναγνώριση του πετυχημένου έργου της ΠΕΚΑΠ.
Το απερχόμενο ΔΣ τα δύο τελευταία χρόνια, με την καθοριστική συμβολή του Προέδρου Άρη Λούβρη και του ΓΓ Σταύρου Κουνάδη –οι οποίοι δεν είναι υποψήφιοι για το επόμενο ΔΣ- αγωνίστηκε σταθερά και με επιτυχία για τη διεκδίκηση των δίκαιων αιτημάτων μας και για την ενωτική, χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις, δράση όλων των καθηγητών Πληροφορικής ΠΕ19-20.
Τα επόμενα, δύσκολα για την κοινωνία και την εκπαίδευση, χρόνια θα είναι καθοριστικά για την Πληροφορική στην εκπαίδευση της επόμενης δεκαετίας. Με ανοιχτά τα θέματα της Πρωτοβάθμιας –οργανικές θέσεις, αναλυτικό πρόγραμμα, ώρες διδασκαλίας -, του Γυμνασίου -επέκταση σε όλα τα γυμνάσια του νέου δίωρου προγράμματος-, των Γενικών Λυκείων -καθορισμός μαθημάτων, εξεταστικό σύστημα- και του Τεχνολογικού –το οποίο σχεδιάζεται από την αρχή- το έργο του επόμενου ΔΣ της ΠΕΚΑΠ θα είναι δύσκολο και απαιτητικό.
Το μεγάλο ενδιαφέρον των συνάδελφων να ασχοληθούν ενεργά καθώς και η πολυσυλλεκτικότητα του ενιαίου ψηφοδελτίου μας κάνει αισιόδοξους για τη συνέχεια.
Ο κλάδος της Πληροφορικής έχει ιδιαιτερότητες, περιλαμβάνει συναδέλφους με διαφορετικό υπόβαθρο σπουδών και εμπειριών γεγονός το οποίο συνδυαζόμενο με το υψηλότατο επιστημονικό επίπεδο, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό μεταπτυχιακών και διδακτορικών των συναδέλφων, αποτελεί τον ουσιαστικό πλούτο, τη δύναμη και τη διαφορά του κλάδου μας.
Στο ψηφοδέλτιο συμμετέχουμε συνάδελφοι που εκπροσωπούμε διαφορετικές ομάδες καθηγητών της Πληροφορικής : Παλιοί και νέοι συνάδελφοι, μόνιμοι και αναπληρωτές, συνάδελφοι οι οποίοι αγωνίστηκαν για την καθιέρωση της Πληροφορικής στην δευτεροβάθμια εκπαίδευση, νέοι συνάδελφοι που επιθυμούν να συμμετάσχουν με ενθουσιασμό και νέες ιδέες στην προσπάθεια, όλοι με μία κοινή αγωνία την πορεία της Πληροφορικής και την ανησυχία για το μέλλον του κλάδου. Την πολυχρωμία του ενιαίου ψηφοδελτίου ενισχύει η διαφορετική πολιτική και ιδεολογική θέση των υποψηφίων αρκετοί από τους οποίους έχουν συνδικαλιστική και κοινωνική δράση.
Τέλος σημαντική είναι η παρουσία στο ψηφοδέλτιο συναδέλφων όχι μόνο από την Αθήνα αλλά και από άλλες περιοχές της χώρας, η συμμετοχή των οποίων αναδεικνύει την Πανελλήνια διάσταση της Ένωσης. Συνάδελφοι, την Παρασκευή 11.11.11 να συμμετάσχετε ΟΛΟΙ στην συνέλευση και στις εκλογές. Όσοι είστε εκτός Αθηνών ή εκείνη την ημέρα δεν είναι δυνατόν να προσέλθετε μπορείτε να ψηφίσετε ταχυδρομικά. Η μαζική συμμετοχή στις εκλογές θα ενισχύσει τη φωνή της ΠΕΚΑΠ ώστε να μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα που υπάρχουν καθώς και όλα αυτά που θα προκύψουν τα επόμενα χρόνια.
Κώστας Μάλαμας
Υποψήφιος για το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: