Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Συμμετοχή της Ελλάδας στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής 2011

Η χώρα μας συμμετείχε στην 8η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Abu Dhabi με τις ακόλουθες ομάδες :
- Regular Category - Δημοτικό 2ο Δημοτικό Αμυνταίου)
- Γυμνάσιο - Νέα Γενιά Ζηρίδη RoboZIR IΙ
- Λύκειο - 3ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας
BeatBotOpen CategoryΛύκειο Reforestation
Ονόματα και πληροφορίες στο http://www.wrohellas.gr/
Στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής στο Abu Dhabi διαπιστώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο οι προσπάθειες που καταβάλλουν οι άλλες χώρες. Επίσης, στην open category δόθηκε η δυνατότητα να κατανοήσουμε πόσο προηγμένο είναι το επίπεδο των μαθητών άλλων χωρών.
Οι ομάδες μας κατόρθωσαν να διακριθούν σε όλες τις κατηγορίες και πιο συγκεκριμένα:Στην κατηγορία Δημοτικού διαγωνίσθηκαν 62 ομάδες και η ομάδα της χώρας μας, το 2ο Δημοτικό Αμυνταίου κατέλαβε τη 18η θέση.Στην κατηγορία Γυμνασίου διαγωνίσθηκαν 65 ομάδες και η ομάδα μας RoboZIR IΙ αφού προκρίθηκε στις 16, τελικά κατέλαβε τη 10η θέση! Στην κατηγορία Λυκείου η ομάδα BeatBot αντιμετώπισε αξεπέραστο τεχνικό πρόβλημα αλλά κατόρθωσε τελικά να καταλάβει την 24η θέση σε 70 ομάδες.
Στην open category η ομάδα Reforestation κατόρθωσε και απέσπασε καταπληκτικές κριτικές και τελικά κατέλαβε την πολύ τιμητική 9η θέση. Εδώ να αναφερθεί ότι η open category είναι το πιο δύσκολο και σημαντικό μέρος της Ολυμπιάδας Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Πολλές χώρες όπως π.χ. η Ρωσία δίνουν σημαντικά κίνητρα στους μαθητές τους όπως συμμετοχή δίχως εξετάσεις στο Πολυτεχνείο και άλλα πολλά στην περίπτωση διάκρισης. Η συμμετοχή της χώρας μας για τρίτη φορά σε Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ θεμελίωσε και άνοιξε πανηγυρικά ένα νέο δρόμο επικοινωνίας με όλους όσους πιστεύουν ότι η χώρα μας μπορεί να συγκλίνει και στην τεχνολογία με όλες τις άλλες τεχνολογικά προηγμένες χώρες. Όπως κάθε φορά έτσι και τώρα :
Ο WROHellas σας προσκαλεί να συμμετάσχετε ενεργά στον 4ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής WROHellas ο οποίος θα διεξαχθεί το Σάββατο 9 Ιουνίου 2012.
Ο στόχος του 4ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής είναι να συμμετάσχουν 100 ομάδες από όλη την Ελλάδα έτσι ώστε στην ερχόμενη Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ να συμμετάσχουν από τη χώρα μας 8 ομάδες.
Χρονικά σημεία :
- Σάββατο 9 Ιουνίου 2012 4ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ Hellas
- 16-18 Νοεμβρίου 2012 9η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής W.R.O™ Μαλαισία Πολύ σύντομα θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εκδηλώσεις του Οργανισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής & Επιστήμης W.R.O™ Hellas.
Πηγή : http://pekap.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: