Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο - Οδηγίες για τη Χρήση του Webmail και Προβλήματα από τη Χρήση του POP3

Έχουν χαθεί τα μηνύματά μου από το webmail. Τι πρέπει να κάνω;
Κατά τη χρήση των προγραμμάτων ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, ένα συνηθισμένο πρόβλημα είναι η εντύπωση για απώλεια των μηνυμάτων σας από το γραμματοκιβώτιό σας. Έχει παρατηρηθεί ότι είναι πολύ συνηθισμένο αυτό να οφείλετε στο ότι χρησιμοποιείτε ή χρησιμοποιήσατε κάποια στιγμή σύνδεση από κάποιο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (πχ Outlook) με σύνδεση τύπου POP3.
Στη περίπτωση αυτή, αν δεν έχουν γίνει οι σωστές ρυθμίσεις στο Outlook, τα μηνύματα απομακρύνονται από το γραμματοκιβώτιο σας και έρχονται τοπικά στον υπολογιστή σας, οπότε αυτά τα μηνύματα πλέον δεν μπορείτε να τα δείτε από την πύλη του ΠΣΔ ή το webmail.sch.gr, ούτε από άλλον υπολογιστή με Outlook.ΛύσειςΥπάρχουν δύο λύσεις για την αποφυγή του προβλήματος :
1. Να επιλέξετε τη διατήρηση ενός αντίγραφου των μηνυμάτων στον διακομιστή.
Αυτό μπορεί να γίνει από τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σας στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας. Πιο συγκεκριμένα αν χρησιμοποιείτε το Outlook Express η την αλληλογραφία των windows από το menu Εργαλεία επιλέγετε «Λογαριασμοί». Στη συνέχεια :
Ø Επιλέγετε την καρτέλα αλληλογραφία και σε αυτή τον λογαριασμό σας.
Ø Πατάτε το πλήκτρο Ιδιότητες.
Ø Στην καρτέλα για προχωρημένους θα βρείτε σχετική επιλογή για τη διατήρηση ενός αντιγράφου των μηνυμάτων στο διακομιστή, κατά την παραλαβή της αλληλογραφίας σας.
2. Να χρησιμοποιήσετε τύπο διακομιστή IMAP στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας.
Αν θέλετε να έχετε την ίδια εικόνα από το webmail και το πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προτείνουμε να χρησιμοποιήσετε σύνδεση τύπου IMAP σύμφωνα με τις σχετικές οδηγίες που υπάρχουν στην πύλη του ΠΣΔ. Για τη ρύθμιση λογαριασμού ως IMAP δείτε τις οδηγίες για κάθε πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο http://www.sch.gr/2010-04-07-07-28-46/2010-04-07-07-30-10
Στην περίπτωση αυτή Θα πρέπει να καταργήσετε τον λογαριασμό που έχετε δημιουργήσει στο πρόγραμμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και να τον ξαναδημιουργήσετε επιλέγοντας τύπο IMAP αντί για POP3.
Ιστορικό μηνυμάτων
Σας ενημερώνουμε επίσης ότι για λόγους ασφαλείας το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο προσφέρει μια πρόσθετη υπηρεσία, το ιστορικό. Έτσι σε όλους τους χρήστες υπάρχει ο φάκελος Archive με τα εισερχόμενα μηνύματα.
Ø Η πρόσβαση στους φακέλους αυτούς είναι μόνο για ανάγνωση και γίνεται είτε από το webmail είτε από προγράμματα αλληλογραφίας με σύνδεση τύπου IMAP.
Ø Τα μηνύματα διατηρούνται στο ιστορικό για 10 μέρες και δεν επιβαρύνουν το συνολικό χώρο του χρήστη.
Σας ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε τις υπηρεσίες του Πανελληνίου Σχολικού Δικτύου.

Με εκτίμηση
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα): 801-11-801-81
e-mail : info@sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: