Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής - Πληροφορική και Νέο Σχολείο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αγαπητές/οί εκπαιδευτικοί,
Η Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής (Π.Ε.Κα.Π.) και το τοπικό παράρτημα Αχαΐας οργανώνει το 6ο Πανελλήνιο Συνέδριο Καθηγητών Πληροφορικής, με θέμα «Πληροφορική και Νέο Σχολείο» από 30/03 έως 1/4/2012, στο Συνεδριακό Κέντρο του Πανεπιστημίου Πατρών .
Το Συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Ελλάδας και συνδιοργανώνεται με το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο και το Κέντρο Επιστημών Πάτρας.
Στο συγκεκριμένο συνέδριο παρουσιάζονται τριάντα επτά εργασίες μετά από κρίση και τρεις ομιλίες προσκλεκλημένων επιστημόνων. Η διοργάνωση δεκαπέντε εργαστηριακών παρουσιάσεων, που καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα της Πληροφορικής στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση, λειτουργεί ως στοιχείο εμπλουτισμού για την εκπαιδευτική κοινότητα.
Όλες οι εργασίες οι οποίες έγιναν αποδεκτές στο συνέδριο εκδίδονται σε ηλεκτρονικά πρακτικά με Διεθνή Μοναδικό Αριθμό Σειριακών Εκδόσεων (ISSN:1792-1511). Κατά τη διάρκεια του δείπνου (31/03), θα αναδειχθούν και δωροθετηθούν οι 10 καλύτερες εργασίες.
Άξιο να αναφερθεί είναι ότι κατά τη διάρκεια της δεύτερης ημέρας του συνεδρίου διεξάγονται, πέραν των παράλληλων συνεδριών και εργαστηριακών παρουσιάσεων, κυκλικές εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Κέντρο Επιστημών Πάτρας, όπου οι σύνεδροι – εκπαιδευτικοί θα γνωρίσουν τον τρόπο λειτουργίας της Εστίας και τα διαδραστικά εκθέματα Πληροφορικής.
Η πρώτη και η τελευταία ημέρα του συνεδρίου θα καλυφθούν μέσω ΠΣΔ : http://vod.sch.gr/video/iptv/646
Σας περιμένουμε στην Πάτρα.
Εκ της Οργανωτικής Επιτροπής
http://pekap.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: