Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Εβδομάδες eTwinning : Ενθαρρύνοντας τους Εκπαιδευτικούς να Συνδεθούν και να Συνεργαστούν στην Ευρώπη!

H Ελληνική Εθνική Υπηρεσία της δράσης eTwinning συμμετέχει ενεργά στις Εβδομάδες eTwinning*:
·         Ξεκινήστε ένα έργο eTwinning από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου και συμμετέχετε σε κλήρωση για να κερδίσετε τη συμμετοχή σας σε ένα Εργαστήριο Επαγγελματικής Ανάπτυξης σε κάποια ευρωπαϊκή πόλη.
·         Λάβετε μέρος στις διαδικτυακές τηλεκπαιδεύσεις και μάθετε πρώτοι το καινούριο TwinSpace και τις αλλαγές που έγιναν στο Desktop και το Portal.
·         Συμμετέχετε στις «Ημέρες Διάδοσης του eTwinning». Οι πρεσβευτές της δράσης  οργανώνουν σεμινάρια σε όλη την Ελλάδα. Μείνετε συντονισμένοι για να δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα.
·         Οι εκπαιδευτικοί που θα εγγραφούν στο eTwinning το διάστημα 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου θα κερδίσουνε μετά από κλήρωση αναμνηστικά eTwinning.
·         Ελάτε στην elearning expo (http://elearningexpo.gr/) 6- 7 Οκτωβρίου 2012 και λάβετε μέρος στην συνεδρία που αφορά το eTwinning. Μάθετε τι είναι, πως μπορείτε να κάνετε ένα πρόγραμμα και δείτε κάποιες καλές πρακτικές.

Παράλληλα προγραμματίζονται ήδη και άλλες δραστηριότητες. Μείνετε συντονισμένοι στο www.etwinning.gr για νέα και αρκετές εκπλήξεις!

*Εβδομάδες eTwinning: ενθαρρύνοντας τους εκπαιδευτικούς να συνδεθούν και να συνεργαστούν στην Ευρώπη!

Από τις 24 Σεπτεμβρίου έως τις 10 Οκτωβρίου, η καμπάνια Εβδομάδες eTwinning ενθαρρύνει τους εκπαιδευτικούς ολόκληρης της Ευρώπης να γίνουν μέλη μιας ζωντανής κοινότητας σχολείων, όπου μπορούν να έρθουν σε επαφή με εκπαιδευτικούς σε άλλες χώρες, να ανταλλάξουν ιδέες, και να σχεδιάσουν μαζί συνεργατικές δραστηριότητες. Οι εκπαιδευτικοί μπορούν να εγγραφούν στο eTwinning μέσω της Διαδικτυακής πλατφόρμας  www.etwinning.net.

Το eTwinning αποτελεί μέρος του Comenius το πρόγραμμα της ΕΕ που έχει σχεδιαστεί για να βοηθήσει σχολεία και εκπαιδευτικούς να συνδεθούν, να συνεργαστούν και να εμπλέξουν τους μαθητές τους σε ευρωπαϊκά σχολικά προγράμματα με τη χρήση του Διαδικτύου.

Οι εκπαιδευτικοί σε όλη την Ευρώπη μπορούν να εγγραφούν στην πλατφόρμα του eTwinning καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Όμως, οι Εβδομάδες eTwinning προσφέρουν μια μοναδική ευκαιρία στους νέους χρήστες να λάβουν επιπλέον υποστήριξη και έμπνευση μέσα από βίντεο, οδηγούς χρήσης, πρακτικά παραδείγματα και έτοιμες ιδέες για έργα. Μέσα από το Desktop τους οι εκπαιδευτικοί μπορούν να συνδεθούν στην πλατφόρμα των Εβδομάδων eTwinning και να αναζητήσουν συνεργάτες, να λάβουν μέρος στη Γιορτή Εύρεσης Συνεργάτη αλλά και στην Αίθουσα Εκπαιδευτικών που είναι αφιερωμένη στην καμπάνια.

Η ευρωπαϊκή σχολική συνεργασία έγινε ευκολότερη

Στο πλαίσιο της καμπάνιας, η πλατφόρμα του eTwinning, όπου εγγεγραμμένοι εκπαιδευτικοί οργανώνουν τις δραστηριότητες των έργων τους με τους μαθητές τους, έχει ανανεωθεί και έγινε πιο κατάλληλη για νέους και με λιγότερη εμπειρία εκπαιδευτικούς. Ένα πιο λιτό και εύκολο στην πλοήγηση περιβάλλον θα διευκολύνει ακόμη περισσότερο τα σχολεία να εμπλακούν σε διασυνοριακές συνεργασίες και να εισαγάγουν καινοτόμες μεθόδους διδασκαλίας. 

Περισσότερες Πληροφορίες
Πύλη eTwinning: www.etwinning.net

Οι δραστηριότητες θα προβάλλονται καθημερινά και από το περιοδικό του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου http://www.scoop.it/t/gredu, τη σελίδα στο facebook  καθώς και από το twitter του Π.Σ.Δ και το twitter του etwinning:

Οι εβδομάδες eTwinning ξεκινούν! Εσείς θα μείνετε απ’έξω;

Δείτε τι συμβαίνει στο twitter με τις eTwinning weeks!

Επισκεφτείτε το http://visibletweets.com/ και κάντε αναζήτηση με το #etweeks!!!   Περιμένουμε και τα δικά σας tweets για την καμπάνια! Θέστε το #etweeks στο tweet σας και πάρτε μέρος στη μεγαλύτερη εκπαιδευτική καμπάνια που έγινε ποτέ στο twitter!
Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ελληνικής Εθνικής Υπηρεσίας Υποστήριξης (ΕΥΥ) για το eTwinning.

Εθνική Υπηρεσία Υποστήριξης (ΕΥΥ) για το eTwinning


Δεν υπάρχουν σχόλια: