Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

19ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός "Λυσίας" (υπό την αιγίδα του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ.)

Αγαπητοί συνάδελφοι καλημέρα σας.
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε (αν δεν το γνωρίζετε ήδη), για τον "ΛΥΣΙΑ", τον Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό μέσω Internet (www.lysias.gr), ο οποίος οργανώνεται για 19η συνεχή χρονιά. Ο διαγωνισμός διεξάγεται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, από τα Εκπαιδευτήρια Δούκα  (www.doukas.gr), τον OTE/Cosmote και τη Microsoft Hellas. Πραγματοποιείται σε δύο φάσεις, η αρχική φάση: 1 - 31 Μαρτίου 2015 και η τελική 25 Απριλίου 2015 (σχετικό βιντεάκι).

Ο ΛΥΣΙΑΣ είναι ένα εκπαιδευτικό διαδικτυακό παιχνίδι διπλής αναζήτησης. Μέσα από το παιδαγωγικό τρίπτυχο «ΑΝΑΖΗΤΩ-ΒΡΙΣΚΩ-ΕΠΙΛΥΩ/ΑΠΑΝΤΩ» μαθητές και μαθήτριες από Δ΄ Δημοτικού μέχρι και Γ΄Λυκείου επιλύουν θέματα που σχετίζονται με τις σχολικές γνώσεις αλλά και τα ενδιαφέροντά τους. Ψάχνουν τα 58 κρυμμένα αντικείμενα στους 7 κόσμους του, και αναζητούν την κατάλληλη απάντηση, στην αντίστοιχη ερώτηση γνώσης που κρύβει κάθε αντικείμενο.

Υπάρχει διαθέσιμη demo” έκδοση (η οποία δεν απαιτεί εγγραφή). Ο διαγωνισμός εκτός από ένα δημιουργικό παιχνίδι για οποιοδήποτε γνωστικό αντικείμενο, έχει προταθεί και ως καλή πρακτική Πληροφορικής, για μαθητές Δημοτικού και Γυμνασίου

Mη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για οποιοδήποτε επιπλέον σχετικό θέμα.
Σας ευχαριστούμε ιδιαιτέρως

Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής
Γιάννης Κωτσάνης

______________________________________
Γιάννης Κωτσάνης
Δρ Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανικός Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: