Τρίτη 3 Μαρτίου 2015

Μεγάλος Τελικός του Διεθνή Διαγωνισμού Ρομποτικής F.L.L. 2015 - Θεσσαλονίκη, Σάββατο 7 & Κυριακή 8 Μαρτίου 2015

Σας προσκαλούμε το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015 και ώρες 11:00 – 19:00 καθώς και την  Κυριακή 8 Μαρτίου 2015 στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών και Μουσείο Τεχνολογίας «Noesis» στη Θεσσαλονίκη όπου η ομάδα μας «Robots & Beats» διαγωνίζεται στον  μεγάλο τελικό του F.L.L. Greece 2015.
Τη φετινή χρονιά το Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας συνεχίζει για έβδομη χρονιά να στηρίζει μαθητικές ομάδες της περιοχής ευθύνης του πάνω σε τεχνολογίες αιχμής. Μαθητές της περιοχής μετά από μια εντατική φάση τρίμηνης προετοιμασίας μας συμμετέχουν στο διεθνή διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής F.L.L. 2015.

Αξιοσημείωτο είναι:
1.  Την ομάδα μας αποτελούν 12 μαθητές και μαθήτριες Δημοτικών, Γυμνασίων και Λυκείων  της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης που ανταποκρίθηκαν στην ανοικτή πρόσκληση του ΚεΠληΝεΤ.
2. Είμαστε η μοναδική συμμετοχή από την περιοχή μας και εκπροσωπούμε την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
3.  Ευελπιστούμε να κατακτήσουμε την πρόκριση στον εθνικό διαγωνισμό ώστε να εκπροσωπήσουμε τη χώρα μας για ακόμα μια φορά στο εξωτερικό.
Πιστεύουμε ότι το μέλλον απαιτεί γνώση και δημιουργικότητα. Συνεχίσουμε να εργαζόμαστε πάνω στις νέες τεχνολογίες χτίζοντας τις βάσεις για ένα καλύτερο αύριο για τους νέους του τόπου μας.

Η ομάδα μας:
Η ομάδα μας ονομάζεται Robots & Beats και αποτελείται από τους μαθητές και τις μαθήτριες: Αφροδίτη Ακριβοπούλου, Νίκος Γκουτζιαμάνης, Ελένη Δανιήλ, Ηλιάνα Ζαραφίδου, Κυριακή Ζαραφίδου, Έφη Καρτάλη, Συμεών Νίντσιος, Θεοδώρα Παυλίδου, Κατερίνα Τζιαφέτα, Λάζαρος Τσιαίρης, Στεφανία Τσιάπου, Ιωάννα Χασάπη.   Οι προπονητές είναι ο Χαράλαμπος Ζαραφίδης, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ.20, MSc Τεχνικός Υπεύθυνος Κέντρου Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών Πτολεμαΐδας Β/θμια Εκπ/ση Ν. Κοζάνης και η Σοφία Παπαγεωργιάδου, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής ΠΕ.20, Εκπαιδευτικός Πληροφορικής 2ου Γυμνασίου Πτολεμαΐδας.


Κε.Πλη.Νε.Τ:
Το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας είναι αποκεντρωμένη υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Ανήκει στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση  Π.Ε. Κοζάνης. Το ΚεΠληΝεΤ στηρίζει τους συναδέλφους, τις σχολικές και διοικητικές μονάδες της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης των επαρχιών Βοΐου και Εορδαίας του Ν. Κοζάνης.  Σκοπός του είναι η παροχής πληροφορικής παιδείας, η διάχυση τεχνογνωσίας και η στήριξη των συναδέλφων στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν με την ένταξη των νέων τεχνολογιών στην εκπαιδευτική διαδικασία.

Τα τελευταία επτά χρόνια συμμετέχει ενεργά σε διαγωνισμούς εκπαιδευτικής ρομποτικής στηρίζοντας ομάδες  μαθητών  Δημοτικού, Γυμνασίου  και  Λυκείου σε εθνικές και διεθνείς διοργανώσεις. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι συμμετείχαμε με μαθητές της πόλης μας στις παγκόσμιες ολυμπιάδες ρομποτικής: WRO-2009  Ν. Κορέα,  WRO-2010 Φιλιππίνες,  WRO-2011 Ενωμένα Αραβικά Εμιράτα,  WRO-2012 Μαλαισία. Την ίδια χρονιά μαθήτριες μας κατέκτησαν την 1η  Πανευρωπαϊκή θέση στο διαγωνισμό e-Skills Week 2012 που διοργάνωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Το 2014 συμμετείχαμε στην ολυμπιάδα ρομποτικής WRO-2014 Σότσι Ρωσία.


FIRST LEGO League:
Ο διαγωνισμός  FIRST LEGO League (FLL) είναι ένα πρόγραμμα που υποστηρίζει τα παιδιά και τους νέους με σκοπό την εξοικείωση τους με την επιστήμη και την τεχνολογία.

Ο στόχος είναι:
  • Τα παιδιά και οι νέοι να ενθουσιαστούν με την επιστήμη και την τεχνολογία
  • Οι συμμετέχοντες να αποκτήσουν την ιδέα του ομαδικού πνεύματος
  • Να ενθαρρυνθούν τα παιδιά για την επίλυση σύνθετων πρότζεκτ με ένα δημιουργικό και ευχάριστο τρόπο

Η βάση του F.L.L. είναι ένα τουρνουά ρομποτικής σε διασκεδαστική ατμόσφαιρα, όπου τα παιδιά πρέπει να λύσουν μία «αποστολή» με τη βοήθεια ενός ρομπότ. Τα παιδιά ερευνούν ένα συγκεκριμένο θέμα με την ομάδα τους, σχεδιάζουν τον προγραμματισμό και τον έλεγχο ενός αυτόνομου ρομπότ για να ολοκληρώσει την αποστολή. Οι ομάδες F.L.L. έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν όλα τα στάδια μιας πραγματικής διαδικασίας ανάπτυξης ενός προϊόντος, την επίλυση ενός προβλήματος κάτω από πίεση χρόνου με ανεπαρκείς πόρους και άγνωστους ανταγωνιστές. Το F.L.L. είναι ένας μικρόκοσμος της πραγματικής ζωής των επιχειρήσεων από όλες τις απόψεις.


Σχετικά:

  Ο - Τεχνικός Υπεύθυνος
2ου  ΚεΠληΝεΤ Π.Ε. Κοζάνης
 
Χαράλαμπος Ζαραφίδης
Εκπαιδευτικός  Πληροφορικής

Δεν υπάρχουν σχόλια: