Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μάθημα Προγραμματισμού Η/Υ από το Δημοτικό Σχεδιάζει η Φινλανδία

Ποτέ δεν είναι... νωρίς, να μάθει κάποιος να γράφει κώδικα!
Ακολουθώντας μάλλον το παράδειγμα της Εσθονίας, ο Φινλανδός Υπουργός Ευρωπαϊκών Θεμάτων και Διεθνούς Εμπορίου, Alexander Stubb, δήλωσε πως η  κυβέρνηση της χώρας προσανατολίζεται να εισάγει το μάθημα προγραμματισμού Ηλεκτρονικών Υπολογιστών από την πρώτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου.
Η Εσθονία, πατρίδα του Skype και της έμπρακτης εφαρμογής πολλών ακόμα τεχνολογικών καινοτομιών, εισήγαγε την εκμάθηση προγραμματισμού σε 20 από τα 550 δημοτικά σχολεία της χώρας, με επιτυχία, από το 2012.
"Φυσικά δεν πρόκειται να φτιάχνουν εφαρμογές από την πρώτη τάξη του Δημοτικού, αλλά είναι μέρος μιας προσπάθειας ενθάρρυνσης της ανάπτυξης τεχνολογικών δεξιοτήτων στις μικρές ηλικίες" δήλωσε ο Υπουργός στο σάιτ τεχνολογίας, Mashable.
"Η Φινλανδία είχε ανέκαθεν ένα από τα κορυφαία συστήματα, πρωτοβάθμιας και δευτεροβαθμιας εκπαίδευσης. (...) H εισαγωγή του μαθήματος προγραμματισμού Η/Υ στα δημοτικά σχολεία, πρέπει να γίνει με ιδιαίτερη προσοχή και θα πάρει αρκετό διάστημα μέχρι την πλήρη εφαρμογή του", δήλωσε επίσης ο Alexander Stubb.
Η Φινλανδία, πατρίδα της Nokia και της Rovio, εταιρείας που δημιούργησε το δημοφιλέστατο παιχνίδι Angry Birds, ήταν ανέκαθεν μια από τις ισχυρότερες κοιτίδες επιχειρηματικότητας στην Ευρώπη, ιδίως στο χώρο της κινητής τηλεφωνίας και παρεμφερών τομέων. Τα τελευταία χρόνια ολοένα και περισσότεροι νέοι επιχειρηματίες επιλέγουν το Ελσίνκι, ως το ιδανικό tech-friendly περιβάλλον να αναπτύξουν τις ιδέες τους.
http://www.lifo.gr/now/digital-life/37765

Δεν υπάρχουν σχόλια: