Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο - Οδηγίες για την Ηλεκτρονική σας Αλληλογραφία

Αγαπητοί χρήστες του ΠΣΔ,
Με το μήνυμά μας αυτό θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για δύο συνηθισμένα λάθη που γίνονται κατά τη χρήση της της υπηρεσίας ηλεκτρονικού ταχυδρομείου :
§ Χρήση του απάντηση σε όλους (reply to All) :
Θα πρέπει να χρησιμοποιούμε προσεκτικά και μόνο όταν πρέπει το «Απάντηση σε όλους» (reply to all). Η λειτουργία αυτή απαντάει όχι μόνο στον αποστολέα αλλά και σε όλους τους παραλήπτες. Αν μάλιστα ο παραλήπτης είναι λίστα (π.χ. dide@sch.gr) τότε την απάντηση σας θα την παραλάβουν και όλα τα μέλη της λίστας.
§ Προσοχή στην σωστή αναγραφή της διεύθυνσης του παραλήπτη.
Πολλές φορές αντί για την αποστολή σε μία διεύθυνση πχ dide@koz.sch.gr στέλνεται το μήνυμα σας στην dide@sch.gr η οποία είναι λίστα με μέλη όλες τις Δ/νσεις Δευτεροβάθμιας της Χώρας. Υπενθυμίζουμε ότι οι διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου dide@sch.gr, dipe@sch.gr, drde@sch.gr, grpe@sch.gr, gree@sch.gr, grfa@sch.gr είναι λίστες με παραλήπτες όλες τις αντίστοιχες διευθύνσεις ή γραφεία της Χώρας.
Επομένως όταν θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα σε κάποια Διεύθυνση ή Γραφείο ΔΕ ή ΠΕ της περιοχής σας προσοχή να μην το στέλνετε στη λίστα αλλά στο νομό που επιθυμείτε. Για παράδειγμα dide@ach.sch.gr αν πρόκειται για την Δευτεροβάθμια Διεύθυνση της Αχαΐας και όχι απλά dide@sch.gr.

Σας ευχαριστούμε για τη συνεργασία σας

Αντώνης Λυμπέρης

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ
Υπηρεσία Υποστήριξης Χρηστών, http://www.sch.gr/helpdesk
Tηλέφωνο (χρέωση μία αστική μονάδα) : 801-11-801-81
Ερευνητικό Ακαδημαϊκό Ινστιτούτο Tεχνολογίας Yπολογιστών
Τομέας Δικτυακών Τεχνολογιών (http://www.cti.gr/nts)
Ν. Καζαντζάκη Πανεπιστημιούπολη, ΤΚ 265 04 Ρίο Πατρών
Τηλ.: 2610-960343, Fax : 2610-960.350, e-mail : helpdesk@ach.sch.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: