Παρασκευή 5 Νοεμβρίου 2010

Ημερίδα της Π.Ε.ΚΑ.Π. - «Η Πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο, Προκλήσεις και Προοπτικές», 2 Νοε 2010

Δελτίο Τύπου, 03/11/2010
Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή συναδέλφων, την Τρίτη 2/11/2010, η Ημερίδα της Π.Ε.ΚΑ.Π. με θέμα :

«Η Πληροφορική στο Δημοτικό Σχολείο,
Προκλήσεις και Προοπτικές»
Κατά τον χαιρετισμό της προς την Ημερίδα, η Υφυπουργός Παιδείας κα Χριστοφιλοπούλου, μετά από σχετική ερώτηση του Προέδρου της Ένωσης, τοποθετήθηκε στο θέμα του σχεδίου για το Νέο Λύκειο και τη θέση της Πληροφορικής σε αυτό. Η κα Χριστοφιλοπούλου δήλωσε ότι το σχέδιο που διέρρευσε ήταν ένα από τα πολλά σχέδια που επεξεργάζονται διάφορες ομάδες εργασίας και παρουσιάζονται στο Υπουργείο και ότι θεωρεί ότι η Πληροφορική θα υπάρχει στο Νέο Λύκειο και ως ανεξάρτητο γνωστικό αντικείμενο.
Το ίδιο δήλωσε από το βήμα της ημερίδας και ο Ειδικός Γραμματέας του ΥΠΔΒΜΘ κος Κοντογιάννης. Επίσης, η κα Χριστοφιλοπούλου δεσμεύτηκε δημόσια για συνάντηση την επόμενη εβδομάδα με το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. για περαιτέρω συζήτηση επί των θέσεων της Π.Ε.ΚΑ.Π. και των σχεδίων του Υπουργείου Παιδείας. Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π. προτίθεται να διοργανώσει ημερίδα - συγκέντρωση ενημέρωσης, προβληματισμού και λήψης αποφάσεων για την Πληροφορική σε επίπεδο πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης - Δημοτικό, Γυμνάσιο και Λύκειο (Γενικό και Επαγγελματικό) – το συντομότερο δυνατό.
Η ομιλία της κας Χριστοφιλοπούλου και του κου Κοντογιάννη, μαζί με τα κείμενα-παρουσιάσεις των εισηγητών θα αναρτηθούν στο Διαδίκτυο (http://pekap.blogspot.com/). Με το πέρας της Ημερίδας, έγινε η έκτακτη καταστατική συνέλευση της Π.Ε.ΚΑ.Π. η οποία αποφάσισε ομόφωνα την τροποποίηση του Καταστατικού της. Το νέο Καταστατικό θα αναρτηθεί επίσης στο Διαδίκτυο τις επόμενες ημέρες.
Το Δ.Σ. της Π.Ε.ΚΑ.Π.

Δεν υπάρχουν σχόλια: