Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010

23ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής για Μαθητές

Η ΕΠΥ, υπό την αιγίδα του Yπουργείου Παιδείας Δια Βιου Μάθησης & Θρησκευμάτων, διεξάγει και φέτος τον 23ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής, διατηρώντας την αλγοριθμική χροιά του σύμφωνα με την απόφαση του IOI Org, προσπαθώντας έτσι να στηρίξει και να διαχύσει στη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα της χώρας μας το θεμελιώδες των γνώσεων της Αλγοριθμικής, του Προγραμματισμού και κατ' επέκταση της Πληροφορικής.
Η συμμετοχή των μαθητών μας στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Πληροφορικής τούς δίνει την ευκαιρία να αποδείξουν την αξία τους και να διακριθούν σε βαλκανικό αλλά και σε παγκόσμιο επίπεδο, μέσω της συμμετοχής τους στους διαγωνισμούς στις Βαλκανιάδες και στην Ολυμπιάδα Πληροφορικής.
Οι μαθητές που διακρίνονται στους διαγωνισμούς αυτούς αποκτούν δικαίωμα πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, σε τμήμα Πληροφορικής της επιλογής τους, χωρίς εξετάσεις, σύμφωνα με τον Νόμο 3194/2003.
Οι δηλώσεις συμμετοχής των μαθητών μας γίνονται δεκτές μέχρι και 7 Ιανουαρίου 2011. Στον περυσινό, 22ο Διαγωνισμό, οι μαθητές που διακρίθηκαν, έφεραν στην Πατρίδα μας ένα χάλκινο μετάλλιο από την 22η Διεθνή Ολυμπιάδα και 2 μετάλλια από τη Βαλκανιάδα Πληροφορικής.
Ο σκοπός όμως του Διαγωνισμού δεν είναι μόνο η προσέλκυση ταλαντούχων μαθητών αλλά, όσο το δυνατόν περισσότερων μαθητών στην Πληροφορική και στις συνδεδεμένες με αυτήν, τεχνολογίες. Ο ρόλος των καθηγητών είναι διαχρονικά καταλυτικός. Μια μόνη κουβέντα αρκεί για να παρακινηθούν οι μαθητές να επισκεφτούν τουλάχιστον το site : http://www.pdp.gr/
Ο 23ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Πληροφορικής υποστηρίζεται από :
Την Πανελλήνια Ένωση Καθηγητών Πληροφορικής, το Πανελλήνιο Σχολικό Δίκτυο, τους ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, την Εκπαιδευτική Τηλεόραση, την ΟΕΦΕ, τον Σύνδεσμο Ιδρυτών Ελληνικών Εκπαιδευτηρίων και το Επιχειρησιακό πρόγραμμα "Ψηφιακή Σύγκλιση".
Έχει χορηγούς τους :
ΑTCOM A.E., HumanAsset, ΟΠΑΠ, ΕμηΠΕΕ, ΑlphaBank
Επίσης, διεξάγεται με τη συνεργασία :
Αριστοτελείου Παν/μίου Θεσ/νίκης, Εθνικού & Καποδιστριακού Παν/μίου Αθηνών, Εθνικού Μετσοβείου Πολυτεχνείου, Πανεπιστημίου Αιγαίου, Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πανεπιστημίου Πατρών, Πανεπιστημίου Πειραιά, ΑΤΕΙ Αθήνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: