Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2010

Ερώτηση στη Βουλή για Θέματα Πληροφορικής στο Νέο Λύκειο

Με ιδιαίτερη χαρά και περισσή ικανοποίηση λάβαμε σήμερα με Fax την επίκαιρη ερώτηση του Βουλευτή Ν. Φλώρινας κ. Στάθη Κωνσταντινίδη προς την Υπουργό Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.
Ο κύριος Κωνσταντινίδης ανταποκρινόμενος άμεσα στο αίτημα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας και μετά από προσωπική επαφή του Προέδρου του Συλλόγου κ. Χρυσοχοΐδη σχετικά με την διαφαινόμενη διάθεση του Υπουργείου Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να καταργήσει το μάθημα Πληροφορικής από το "Νέο Λύκειο" που οραματίζεται για το 2013, κατέθεσε σχετική ερώτηση στη Βουλή, η οποία έλαβε αριθμό πρωτοκόλλου 5331/21-20-2010:
1. Αν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα το προσχέδιο νόμου για το Νέο Λύκειο που διέρρευσε και αποκλείει τη διδασκαλία της Πληροφορικής.
2. Εάν ναι, προτίθεστε να επαναξιολογήσετε το προτεινόμενο Πρόγραμμα Σπουδών;
3. Με ποιον τρόπο, προτίθεσθε να αξιοποιήσετε την Πληροφορική προς όφελος των μαθητών Λυκείου;
Ως εκ τούτου, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πληροφορικής Ν. Φλώρινας, νιώθει την ανάγκη να ευχαριστήσει δημοσίως τον Βουλευτή Φλώρινας για την ευαισθησία του και την άμεση ερώτηση στη Βουλή και συνεπώς για την συμβολή του να αναδειχθεί ένα τόσο σοβαρό θέμα που τέθηκε ξαφνικά και υποβαθμίζει την ποιότητα σπουδών του Λυκείου.

Με τιμή

Βασίλειος Χρυσοχοϊδης
Πρόεδρος Σ.Ε.Π.Φ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: